Circus

Starter van de week: CIRCUS is biologische koffiebar en restaurant

ANTWERPEN - Inge Dreezen en Lien De Naeyer leerden elkaar aanvankelijk kennen op de werkvloer als chef en zaalverantwoordelijke. Nu realiseren ze samen hun droom met de opening van hun volledig biologische koffiebar en restaurant CIRCUS. "Door een reorganisatie kwamen we beiden zonder job. We hadden alletwee hetzelfde idee dus dachten we: laten we samen onze droom waarmaken."

Een volledig biologische koffiebar en restaurant waar je vegan/veggie en hoofdzakelijk glutenvrij kan eten. Dat is het idee waarmee Inge en Lien samen hun droom starten. Toen de zoektocht naar een geschikt pand vastliep, zagen ze een kans bij AG Vespa, het gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen.

"Omdat we ons pand nog niet hadden gevonden, hebben we in de zomer besloten om ons in te schrijven bij AG Vespa en mee te dingen om de Zomerbar in de prachtige Oranjerie in Hoboken park Sorghvliet te openen gedurende 5 maanden. En dit is ons gelukt. De ZoMeRiE werd een gezellige kindvriendelijke zaak waar we vanalles hebben kunnen doen. Verder hebben we al jaren ervaring in hospitality, catering, gezonde voeding, … wat we nu hebben gebundeld in CIRCUS", vertellen ze.

Door samen te werken met lokale boeren en Belgische producenten, wil CIRCUS koffie, lunch, ontbijt en alle andere diensten op een ecologisch verantwoorde manier aanbieden. "De voetafdruk klein houden, lukt bijzonder goed op die manier en België kent meer kleine ondernemers met uitmuntende producten dan men zou denken. Hen willen wij ook steunen. Onze producten zijn allemaal biologisch omdat we ook dit hoog in het vaandel dragen. Pure producten op een eerlijke manier bewerkt en verwerkt."

Tijdens deze periode blijft CIRCUS open voor eat-in en take-away. Toch voelen ook Inge en Lien de gevolgen van de coronacrisis. "Wij houden onze zaak open zonder personeel omdat het anders niet haalbaar is. Een tandje bijsteken doen we met plezier en terugkerende klanten geven ons een energieboost. Een positief puntje is dat we nu tijd hebben om onze klanten goed te leren kennen en hen extra in de watten te leggen."

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.