Nieuws Antwerpen Starter van de week: Collectique maakt online shoppen duurzamer

Starter van de week: Collectique maakt online shoppen duurzamer

Starter van de week: Collectique maakt online shoppen duurzamer

ANTWERPEN – Wanneer we iets online kopen, laten we het graag tot aan huis leveren. Helaas is dat niet zo duurzaam. Daarom biedt de Antwerpse start-up Collectique de klanten van modewebshops de optie om hun bestelling meteen te passen, op te halen en eenvoudig te retourneren in een winkelpunt met pashokje in de buurt.

Collectique biedt het principe van Fit & Collect aan, waarbij klanten hun bestelling kunnen laten leveren in een fysieke winkel in de buurt. Zo wordt het voor modewebshops mogelijk om toegang te hebben tot een uitgebreid netwerk aan pickup-punten, waar passen, advies vragen en retourneren eveneens mogelijk is. Op die manier wordt ook een echte meerwaarde gecreëerd voor de klant.

Doordat de webshops hun zendingen dankzij het systeem kunnen groeperen, rijden er minder busjes op de baan en daalt de CO2-uitstoot. “Gratis leveren en retourneren is niet gratis en de impact van de last mile delivery op het milieu is enorm”, benadrukt Claire Tobback, oprichtster van Collectique. “Als je toch graag online shopt, kun je zelf die impact verlagen door je bestelling met de fiets op te halen in een winkel in de buurt. Bovendien vind je in de winkel misschien een bijpassend paar schoenen of jasje.”

Offline profiteert van online

Het is duidelijk: ook de fysieke winkels die dienstdoen als winkelpunt kunnen er dus beter van worden. Door hun pashokje te delen met modewebshops naar keuze kunnen ze meer trafiek genereren. Een dubbele win, want met Collectique krijgen winkels niet enkel potentieel nieuwe klanten over de vloer, ze verdienen eveneens een commissie op de online verkopen terwijl ze zelf niets hoeven te betalen.

De verzendoptie Fit & Collect is vandaag al te vinden in de webshop van het Belgische duurzame sportlabel Pure by Luce. Je kan er laten leveren bij tien boetieks verspreid over heel Vlaanderen. Collectique focust zich voornamelijk op webshops van specifieke merken en heeft de ambitie om binnen het jaar naar 500 winkelpunten te gaan in België.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.