Afbeelding5 Willy Lefebvre. Foto Dirk Kerstens

Starter van de week: Flow is “de meest complete fitness van Antwerpen”

ANTWERPEN - Fitnessclub LA Gym opende afgelopen zaterdag voor het eerst zijn deuren onder de nieuwe naam ‘Flow’. Hoewel de club gewoon openbleef, kreeg het interieur het afgelopen half jaar een grondige make-over. Van de douches over het krachthonk tot de relaxruimte , zowat alles werd vernieuwd. Eigenaar Willy Lefebvre is tevreden en wordt overladen met complimenten. Ook vaste klant Jani Kazaltzis is fan: “De nieuwe look werkt motiverend.”

Wie er al een tijdje de spierballen niet meer pijnigde, zal Flow, zoals de voormalige LA Gym nu heet, nog maar amper herkennen. “We hebben de hele gym geswitcht”, vertelt eigenaar Willy Lefebvre (58). Begin december 2021 startte de zaak een grondige renovatie. Sommige ruimtes werden anders ingedeeld, andere kregen een volledige make-over.

Nieuwe naam

“De cardio zat aanvankelijk vooraan, nu achteraan. We legden nieuwe vloeren en plaatsen een leuke muur in de grote ruimte. De douches, de sauna en het stoombad in de relaxruimte werden grondig onder handen genomen.” Daarnaast is Lefebvre erg opgezet over de nieuwe naam van de club, die stelselmatig ontstond tijdens vergaderingen.

 

Een klant geeft het beste van zichzelf voor de nieuwe muur. Foto Dirk Kerstens

“We spraken vaak over de leuke flow die in onze club heerst. Het woord heeft een positieve connotatie en staat voor dynamiek, wat goed past bij een fitness. Het is bovendien hip en trendy. Ik was tevreden over de vorige naam maar het is tegenwoordig zo belangrijk om uit te pakken op sociale media. In dat opzicht zaten we samen met experten om ervoor te zorgen dat sportievelingen hier leuke foto’s kunnen maken voor op Instagram”, aldus Lefebvre.

Rustige plaats voor bekende Vlamingen

Volgens de eigenaar vinden heel wat mensen via sociale media hun weg naar Flow. Ook het feit dat er heel wat bekende Vlamingen aan hun conditie komen werken, speelt daar waarschijnlijk een stimulerende rol in. Al is het strakke interieur lang niet de enige reden waarom bv’s graag op het Zuid komen sporten. “Zij weten dat ze hier met rust gelaten worden. Niemand heeft de intentie om een foto of handtekening te vragen en zij worden hier behandeld als eender wie, wat fijn is.”

 

Jani Kazaltzis komt al een kleine tien jaar naar Flow. Foto Dirk Kerstens

Terwijl Lefebvre zijn uitleg doet, lift vaste klant Jani Kazaltzis in alle rust zijn gewichtjes. De stylist, die naar eigen zeggen al bijna tot het meubilair van de fitness behoort, is opgetogen over het nieuwe interieur. “Ik vind het heel cool, vernieuwend en fris. Het ziet er bovendien erg sportief uit. Het motiveert om te komen sporten, want die nieuwe look brengt meteen ook een frisse wind met zich mee.”

Kazaltzis heeft de zaak de afgelopen jaren naar eigen zeggen al een aantal keer zien veranderen. “Dat is goed mogelijk”, zegt Lefebvre. “Sinds ik de ruimte in 2016 overnam van Health City onderging het al eens een rebranding naar LA Gym. Nu was de tijd rijp voor een tweede. Tijdens de pandemie kreeg je tijd om na te denken over de toekomst, al zaten we wel al een tijdje met dit idee in ons hoofd.”

 

De strakke ruimte waar mensen onder meer kunnen spinnen. Foto Dirk Kerstens

Vers fruit en shakes

“We willen groeien in aantal leden en een nieuw en volledig concept neerzetten. We hebben sowieso al een vrij uniek concept. Je kan stellen dat we de meest complete gym van Antwerpen zijn aangezien we zo ruim zitten qua faciliteiten.”

“Als lid kan je ongelimiteerd gebruik maken van handdoeken, vers fruit, koude en warme dranken en proteïne shakes. Naast de gym zelf zijn er ook nog bokslessen en groepslessen spinning. Na het sporten kan iedereen terecht in de ruime kleedkamers met regendouches, het solarium en de wellness met stoombad, sauna’s en relaxruimtes. Wanneer mensen interesse hebben, leiden we ze rond en leggen we alles uit. Meestal tekenen ze in omdat ze nooit eerder zo’n fitness zagen.”

Die bewondering kan de komende weken alleen maar stijgen. Dan worden namelijk de laatste details afgerond. “Deze week werken we de binnenbranding en verlichting af, naar het einde van het jaar focussen we op nieuwe toestellen. Zodra dat gebeurd is, kunnen we eigenlijk spreken van een volledig nieuwe fitness”, besluit Lefebvre.