Nieuws Antwerpen Starter van de week: Happy Organization

Starter van de week: Happy Organization

Starter van de week: Happy Organization

Manuella De Deckker, Emilie Depuydt en Karine Plas bundelden onlangs hun krachten in Happy Organization, in ‘t kort Happy O!, een commanditaire vennootschap opgericht in december 2016 met maatschappelijke zetel in Brasschaat. Manuella De Deckker is de link naar Brasschaat. De twee andere partners zijn van Vlaams-Brabant.

Manuella De Deckker en Emilie Depuydt maakten 10 jaar geleden met elkaar kennis. Manuella volgde bij Emilie een leiderschapscoaching. Vorig jaar bracht het toeval hen opnieuw samen en kwamen ze tot de constatatie dat hun expertises erg complementair zijn én hun frustraties gelijk. Via Emilie ontmoette Manuella dan Karine Plas en zo is de bal aan het rollen gegaan.

Emilie, Karine en Manuella hebben uiteenlopende carrièreachtergronden, maar vonden elkaar in de drive iets te willen doen aan wat zij noemen ‘het vastgeroeste, industriële denkpatroon van ondernemingen’, een model dat zich in het verleden bewezen heeft maar niet meer past in het nieuwe, digitale tijdperk of industrie 4.0.
Samen hebben de dames meer dan 60 jaar business ervaring en geloven ze sterk dat ‘a happy way of working’ voor elke onderneming en alle medewerkers mogelijk is.

Sinds midden mei treedt Happy O! naar buiten.
Emilie Depuydt: “Sla de media erop na. Dagelijks verschijnen wel berichten over het percentage burn-out, bore-out, ziekteverzuim en wat het de overheid en onze bedrijven kost. Al jaren begeleid ik individueel ondernemers en leidinggevenden die vast lopen in hun principes. De meesten van hen hebben een ander beeld mee gekregen van ‘baas zijn’ dan wat medewerkers echt nodig hebben. Stel je voor dat je organisatie een plek is waar mensen graag komen werken, waar klanten toe aangetrokken worden en waar je het gevoel hebt zinvol bezig te zijn. Zaken doen is meer dan winst maken. Elke interactie is een kans, een mogelijkheid om iets waardevols te betekenen. Als iedereen binnen de organisatie graag wil bijdragen aan het succes, omdat hij of zij erin gelooft, dan zal dat winst genereren. Op een zeer aangename manier. En dat is wat we met Happy O! willen bereiken.”

Organisaties gezond maken, op financieel én menselijk vlak, daar willen de drie dames zich met hart en ziel voor inzetten. Ze specialiseerden zich in wendbare organisatie transformatie en leiderschapsontwikkeling.
Karine Plas: “In onze visie is duurzaam succes gestoeld op drie basisingrediënten: de bestaansreden van de organisatie (why),  sterk leiderschap en open communicatie. Niet iedereen heeft evenveel macht, maar iedereen heeft wel evenveel recht om zijn mening te geven. Mijn ervaring is dat mensen zich bijzonder flexibel opstellen als ze het gevoel hebben dat er echt naar hen geluisterd wordt én dat hun werk zinvol is.”

“Happy O! werkt op maat en heeft expertise in zowel de softe als harde businessfactoren. We weten wat er nodig is om harmonie in het geheel te krijgen. Samen met onze klant gaan we voor groei in alle domeinen. Wat ons anders maakt dan anderen? Onze combinatie van expertise is alvast uniek, maar daarnaast maken we ons sterk om alleen dat advies te geven wat onze klanten echt nodig hebben en niet datgene wat ze vragen”, besluit Manuella De Deckker.

Meer info over starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.