Nieuws Antwerpen Starter van de week: Home on Earth

Starter van de week: Home on Earth

Starter van de week: Home on Earth

Home on Earth is de naam van de nieuwe home & lifestyle zaak die Zsofi Horvath in Wiegstraat 8 in Antwerpen heeft geopend. Alleen objecten en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen, met eerbied voor de natuur en de mens, waar geen kinderarbeid aan te pas komt, vinden hier een plaats.

Toen Zsofi zes maanden was, verhuisden haar ouders van Hongarije naar België. Zsofi studeerde rechten in Antwerpen. Nadat ze in 2002 tot Miss Belgian Beauty werd verkozen, kwam ze in de mediasector terecht.
Bij sommigen zal haar naam nog wel een belletje doen rinkelen, want Zsofi was zeven jaar nieuwsanker voor RTV. Toen al kreeg Zsofi het ondernemersvirus te pakken. Ze broedde een aantal jaren op haar plannen voor een eigen zaak omdat ze alles grondig wou voorbereiden. Tegelijkertijd deed ze ervaring op als HR-manager in een bedrijf in Brussel.

In Barcelona ontdekte Zsofi twee jaar geleden Home on Earth, een winkelconcept van een Duits-Deens koppel dat jaren aan een stuk de wereld had rondgereisd. Op verschillende plekken verbleven zij tijdelijk en gingen ze samenwerkingen aan met lokale ambachten. Vijf jaar geleden besloot dit koppel zich in Barcelona te vestigen waar het intussen al twee winkels uitbaat. Wat later volgde nog een derde winkel in Berlijn.

“Momenteel volg ik alleen de productenlijn van Home on Earth. In de toekomst wens ik het aanbod uit te breiden met ontwerpen van lokale ambachten. Maar eerst wil ik meer voeling krijgen met de klanten en zien hoe zij reageren op het gamma. De collectie van Home on Earth is gemaakt in natuurlijke materialen zoals kaneel- en olijfhout, 100 % wol, bamboo,…Maar het zijn geen objecten die je in verband moet brengen met ‘geitenwollen sokken’. Meestal is het Scandinavisch design. Heel wat keukenartikelen, verlichting en juwelen”, zegt Zsofi.

Als het concept aanslaat, is het wel Zsofi’s bedoeling om nog een tweede zaak te openen. “Maar ik blijf met mijn beide voetjes op de grond. Nu gaat de focus helemaal naar mijn zaak in het Wilde Zee kwartier”, besluit Zsofi.

Meer info over starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.