Kim Van Den Berge2

Starter van de week: Kim Van den Berge wint sectorpitch Bizidee

Antwerpen - Donderdag 19 oktober beloonde Bizidee een beloftevol ondernemersidee tijdens een startersevenement in Antwerpen dat in het teken stond van een aantal specifieke sectoren waaronder de gezondheidszorg. De 27-jarige winnares Kim Van den Berge uit Ternat wil aan ouderen psychologische therapie bieden door gebruik van wandelingen, dieren en natuur.

“Ik heb meegedaan aan de Pop Poll wedstrijd van Bizidee omdat die me de kans geeft mijn idee zakelijk uit te bouwen. In Vlaanderen zijn er bijna 2 miljoen ouderen die recht hebben op een aangename oude dag”, zei Kim Van den Berge toen ze de cheque van 4.000 euro in ontvangst mocht nemen.

Motivatie voor haar idee

De onderneemster in spe is psychologe van opleiding en baseert haar praktijk op wetenschappelijk onderzoek. “Het inzetten van dieren en natuur tijdens psychologische begeleiding heeft een helend effect op mensen. Op beleidsniveau schenkt men hier steeds meer aandacht aan. Een hoorzitting van Natuurpunt in het Vlaams parlement over de relatie tussen groen en gezondheidszorg, toont het groeiend draagvlak”, aldus Kim.

Groene gezondheidszorg

In haar praktijk wil de winnares naast een volwaardige psychologische dienstverlening, zich specialiseren in ‘groene’ gezondheidszorg.
Wandel coaching zet mensen letterlijk en mentaal in beweging. Therapie met assistentie van dieren zoals varkentjes, kippen en honden faciliteert authentiek gedrag bij mensen. Ouderen met dementie leggen makkelijker contact met een hond. Deze contacten met het dier, zorgen op hun beurt dat ook de therapie vlotter kan verlopen.

Vijf kandidaten

In totaal waren er vijf kandidaten die via een populariteitsmeting hun plaatsje voor de jury hadden verdiend. De jury bestond uit Reginald Vossen (BAN Vlaanderen), Kris Leys (Hello Bank), Stéphanie Williams (KPMG) en André Meyers (Agentschap Innoveren en Ondernemen). “Twee kandidaten vielen ons op door hun concreet plan en toegevoegde waarde”, verklaarde juryvoorzitter Reginald Vossen. “De eetbare boeketten van Darling Exclusive zijn een origineel concept, maar de maatschappelijke bijdrage van Kim Van den Berge was net iets overtuigender.”

Beste ondernemingsplannen van het jaar

Bizidee beloont op 19 december de beste ondernemingsplannen van het jaar. Wie wil deelnemen aan de finale prijsuitreiking kan nog tot 13 november zijn ondernemingsplan opladen op de website van Bizidee. Alle ingediende plannen krijgen een gefundeerde feedback van experts.

Meer interessante starters vindt u op onze overzichtspagina.