Nieuws Antwerpen Starter van de week: kinderdroom komt uit met Chocosy

Starter van de week: kinderdroom komt uit met Chocosy

Starter van de week: kinderdroom komt uit met Chocosy

AARTSELAAR/REET – Van éénmanszaak naar vennootschap. Yanne De Decker en Ellen Verlinden slaan de handen in elkaar om van Chocosy een succesverhaal te maken. In deze coronatijden kent de jonge onderneming al een uitdaging van jewelste, maar dat staat het enthousiasme en ambities van het duo niet in de weg.

Chocosy draait rond zoete chocoladelekkernijen. Yanne De Decker kreeg de smaak te pakken op PIVA Antwerpen, waar ze de richting brood- en banketbakkerij volgde. Ze specialiseerde zich in chocolade en studeerde vorig jaar af als chocolade-patissier. Om haar kinderdroom waar te maken, stapte ze met het concept van Chocosy af naar Ellen Verlinden, die 15 jaar binnen HR werkte in 2 internationale bedrijven.

“In 2017 richtte ik C-WiSE al op, waar ik als HR-consultant heel wat bedrijven ondersteun”, vertelt Ellen Verlinden. “Maar het ondernemen blijft kriebelen. Ik geloof in Yanne en haar competenties, dus zet graag mee mijn schouders onder het project zodat Chocosy verder kan uitgroeien.”

Momenteel produceert Yanne De Decker haar producten in een klein atelier in haar ouderlijke woning. Yanne De Decker: “Ik startte dit verhaal begin dit jaar en had zonder al te veel inspanningen al meteen een bekendheid opgebouwd in mijn eigen omgeving. Samen met Ellen ben ik ervan overtuigd dat we die bekendheid nog verder kunnen uitbreiden, ook naar B2B-klanten.”

Corona biedt uitdaging

Chocosy wordt meteen op de proef gesteld. Het plan is om dit jaar nog een open atelier en winkel met in Aartselaar te openen, maar deze coronatijden kunnen dat plan uitstellen. Intussen wil Chocosy toch de hulpverlening een hart onder de riem steken met de eigen actie #SamenSterk.

“Mensen kunnen via onze webshop één of meerdere chocoladetabletten bestellen met daarbij een persoonlijke boodschappen. Deze zullen in de komende weken geleverd worden in de lokale zorginstellingen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.