Nieuws Antwerpen Starter van de week: Koba Handmade verkoopt gevlochten manden

Starter van de week: Koba Handmade verkoopt gevlochten manden

Starter van de week: Koba Handmade verkoopt gevlochten manden

De 41-jarige airhostess uit Brasschaat zit sinds de eerste lockdown vast aan de grond omwille van de vele vluchten die geschrapt werden. Desondanks bleef Koba Quisquater niet stil zitten en lanceerde ze haar eigen lijn gevlochten decoratieproducten die ze inmiddels verhandelt via verschillende verkooppunten in binnen- én buitenland.

Sinds haar 18de steeg Koba Quisquater dagelijks op met Brussels Airlines. Tijdens de eerste coronagolf en lockdown in april 2020 moest al het personeel noodgedwongen aan de grond blijven. Vier maanden later kregen Koba en haar collega’s de keuze, ofwel sporadisch terug de lucht in, ofwel technisch werkloos blijven. “Ik koos voor het tweede, het kwam beter uit om eindelijk wat meer thuis te zijn”, vertelt Koba.

“Het idee ontstond een paar jaar geleden. Ik zag op Pinterest een foto van zo’n mand voorbijkomen en dat gaf me de inspiratie om zelfs eens een poging te doen. Ik kocht mijn materiaal in de plaatselijke Brico en begon wat te experimenteren. De overvloed aan creaties gaf ik mee naar school voor de juffen, ouders zagen dat en wilden er ook. Zo ging de bal aan het rollen”, vertelt Koba.

Net voor de corona-uitbraak kreeg Koba’s hobby plots een enorme boost. Haar handgemaakte koorden manden, die ze in de markt zette onder het merk ‘Koba Handmade’, kwam in een stroomversnelling terecht door een paar Duitse klanten. Wat startte met het garen van broodmandjes, placemats en pennenzakken leidde tot grote wasmanden, plantenmanden en –hangers en zelfs handtassen.

Van een eenvoudige huishoudnaaimachine, schakelde Koba al snel over op een professionele industriële naaimachine om haar producten in sneltempo aan de klant te leveren. En die klantenlijst blijft toenemen. Ondertussen heeft Koba zo’n 30 verkooppunten verspreid over Vlaanderen en Brussel. Onder meer concepstore Dhondt in Brugge, plantenwinkel Groen en Cocoon in Schoten, atelier Jules in Wilrijk en Mieu in Brussel stellen Koba’s manden beschikbaar. Maar ook het buitenland toont interesse voor de Belgische makelij. Met vijf verkooppunten in Duitsland en één in Oostenrijk gaat Koba Handmade de internationale toer op.

Keuze voor lokaal

“Mijn geheim? Puur Belgisch duurzaam handwerk. Koba Handmade zijn stijlvolle manden, gemaakt uit garen van gerecycleerd katoen. Ik koop het garen hier lokaal en stik de koorden met een speciale zigzagsteek aan elkaar”, vertelt Koba Quisquater.

“Wat de toekomst ook brengt, ik ben vastberaden om mijn business uit te bouwen en daarbij blijf ik bij mijn keuze voor lokale producten. Koba Handmade is en blijft 100% Belgisch”, besluit Koba.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Temse
Antwerpen

AVA en JBC vieren samen feest

Familiebedrijven AVA en JBC slaan de handen in elkaar voor een verjaardagscollectie. De collectie bevat matching ballonnen, slingers, verjaardagskroontjes, T-shirts… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.