Nieuws Antwerpen Starter van de week: met Alex Antwerp naar bad of strand

Starter van de week: met Alex Antwerp naar bad of strand

Starter van de week: met Alex Antwerp naar bad of strand

Kwaliteit, vrouwelijk en tijdloos. Zo beschrijft oprichtster en designer Alexandra Van Remortel haar eigen bad- en strandmode merk Alex Antwerp. Het merk werd gelanceerd in juli 2021 en is ondertussen al een groot succes in België. Een droom die uitkomt voor Alexandra.

Alexandra Van Remortel groeide op onder de vleugels van haar mama die werkende was binnen de badmode en lingeriewereld. In de zomer van 2021 waagde ze zelf de sprong en lanceerde haar eigen tijdloos, klassevol en vrouwelijk bad- en strandmode merk: Alex Antwerp. Het merk focust op bikini’s en badpakken voor alle vrouwen, eender welke maat of leeftijd.

“Als je een vrouwelijk badpak of bikini wil dragen, dan kan dat!”, klinkt het bij Alexandra. “Ik ben zelf een mama van drie kindjes en ik heb ook wel veel badmode en ik koop dat ook heel graag, maar ik vond altijd wel dat er nog ruimte was voor mooie merken. Ik vond vaak niet mijn ding, zeker in de lingeriewinkel en dat is eigenlijk de reden waarom ik op mezelf ben begonnen aan een eigen merk.”

Ze vindt het ook heel belangrijk om kwaliteitstukken uit te brengen die behoren tot het concept slow fashion. Elk stuk dat wordt uitgebracht, is tijdloos en gaat jaren mee. Dat is ook hun grootste doel, een combinatie van tijdloos en kwaliteitsvol.

Het belang van een netwerk

Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om een netwerk rondom je te hebben wanneer je een eigen zaak start. Alexandra vertelt: “Ik heb dat nooit bewust opgebouwd een netwerk. Ik ben altijd heel sociaal en ik babbel eigenlijk tegen iedereen en je merkt wel dat nu veel mensen u het ook gunnen eigenlijk. Ik spreek niet alleen over vrouwen, er zijn ook mannen die het echt leuk vinden wat ik doe en dat heb wel gemerkt met de opstart.”

“Wij willen uiteraard groter worden, wij willen ook wel over de grenzen heen. In de toekomst willen we ook uitbreiden naar lingerie of sport of nachtkleding. Ook iets voor mannen of voor kindjes. Oh ja en we hebben binnenkort ook een nieuwe collectie”, aldus Alexandra over haar toekomstplannen met Alex Antwerp.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.