Nieuws Antwerpen Starter van de week: Mortselse bakkerij Lina’s trekt naar Antwerpen met verruimd aanbod

Starter van de week: Mortselse bakkerij Lina’s trekt naar Antwerpen met verruimd aanbod

Starter van de week: Mortselse bakkerij Lina’s trekt naar Antwerpen met verruimd aanbod

MORTSEL, ANTWERPEN – Op 2 juli worden bij de ambachtelijke bakkerij Lina’s in Mortsel de laatste broden en taarten gebakken. In september wil het team, dat bekend staat om zijn zuurdesembrood, croissants en kaneelkoeken, de bakkerij heropenen in Antwerpen.

Lina Nasser en Bob Dierckx openden Lina’s eind 2017 in het station van Mortsel-Oude God. In het gebouw was koffiebar Kawa reeds aanwezig waardoor de gasten er het zuurdesembrood en ander gebak als eersten konden proeven. Het verhaal van Lina en Bob groeide steeds sterker waardoor een grotere ruimte nu aan de orde is.

“De bakkerij barst uit zijn voegen. We hebben nog rondgekeken naar panden in Mortsel maar we hebben uiteindelijk een opportuniteit gevonden in Antwerpen”, vertelt Laura, die Lina’s team sinds drie jaar is komen versterken.

Ontbijt en lunch

Op goed vijf jaar tijd groeit het concept dus uit van een thuisbakkerij over een klein broodatelier naar een bakkerij waar ook ontbijt en lunch wordt geserveerd want dat wordt de nieuwigheid in Antwerpen. “Naast de bakkerij zullen we ook koffie, ontbijt en lunch gaan aanbieden. Het wordt een nieuwe stap vooruit in ons verhaal.”

September

De klanten zijn nog tot en met zaterdag 2 juli welkom aan het Mortselse Stadsplein. Na de heropening moeten ze in de Antwerpse Muizenstraat, nabij het De Coninckplein, zijn. “Voor de heropening mikken we op september. In het toekomstige pand zijn nog verbouwingen nodig.”

De liefhebbers van Lina’s ambachtelijke bakkerij kunnen de vorderingen van de verhuis en het toekomstige aanbod volgen op de Instagrampagina. Ook Mortsel zal nog bediend worden. Hoe wordt binnenkort duidelijk. Daarnaast is het mogelijk om workshops te volgen bij Lina en Bob.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.