Nieuws Antwerpen Starter van de week: RiceMeUp maakt van rijst een rijkdom

Starter van de week: RiceMeUp maakt van rijst een rijkdom

Starter van de week: RiceMeUp maakt van rijst een rijkdom

Annemie Struyf en Babak Khazaeli willen met hun nieuw concept RiceMeUp het imago van rijst een boost geven. Op de webshop kan je allerlei speciale rijstproducten vinden zoals zwarte biorijst en receptboxen. “We vonden het jammer dat rijst hier nog vaak een saai imago heeft, terwijl er oneindig veel verschillende rijstsoorten bestaan en oneindig veel manieren om het lekker te bereiden”, zegt Annemie.

Toen Babak de eerste keer zag hoe Annemie rijst kookte in een plastic zakje was hij in shock. Hij groeide zelf op met de Perzische keuken waarin rijst een erg centra rol speelt. “Bij familiefeesten is het geen uitzondering om drie verschillende rijstgerechten op tafel te vinden zoals Perzische Tahdig (knapperige rijstlaag) met saffraan en zuurbessen of rijst met verse kruiden (sabzi polo)”, vertelt de co-oprichter van RiceMeUp.

Daarom deelde Babak de geheimen uit de Perzische keuken en als snel werd ook voor Annemie rijst een onmisbaar onderdeel in de keuken. Die geheimen en liefde wilt het koppel nu in de vorm van webshop RiceMeUp ook met anderen delen. “We vonden het jammer dat rijst hier nog vaak een saai imago heeft, terwijl er oneindig veel verschillende rijstsoorten bestaan en oneindig veel manieren om het lekker te bereiden”, zegt Annemie.

Bij de selectie van hun aanbod besteed het koppel veel aandacht aan de soort, oorsprong en weeromstandigheden waarin de rijst geteeld is. Ook het aroma, korrelgrootte en geen vermenging met gebroken rijst, die de kwaliteit ervan tenietdoet, zijn strikte selectiefactoren. Daarnaast zorgden ze er ook voor dat de rijstverpakking 100% composteerbaar.

Momenteel ligt de focus van hun concept op België en Nederland. “Onze eerste klanten zijn enthousiast over de speciale rijstsoorten, maar ze zijn ook positief verrast dat onze basmatirijst écht anders smaakt dan de doorsnee basmatirijst die je in de supermarkt vindt”, besluit het ondernemerskoppel.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.