Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Swimhero van Anventivity uit Vremde

Starter van de Week: Swimhero van Anventivity uit Vremde

An Neyens, Swimhero

Starter van de Week: Swimhero van Anventivity uit Vremde

Anventivity bvba uit Vremde lanceert de Swimhero, een nieuw zwemhulpmiddel om kindjes beter op het water te laten liggen. Met de Swimhero wordt de fase van watergewenning tot zwemmen gemakkelijker overbrugd.

“Ik heb lang zwemles gegeven en was van mening dat er iets anders moest bestaan dan de gewone blokjesgordel die iedereen kent. Swimhero is een leuk uitziend en speels zwempakje, met geïntegreerd drijfvermogen”, zegt An Neyens die Swimhero heeft gecreëerd.

De Swimhero kan samen met de zwembuis of zonder gebruikt worden. Als een kindje de Swimhero de eerste keren aantrekt, is het aan te raden om de zwembuis te gebruiken. De meeste kindjes zijn gewoon om te drijven of te dobberen op het water en niet gewend om met hun kinnetje in het water te hangen. Na enkele keren zal het kindje zonder zwembuis eerst de ‘hondjesslag’ uitoefenen.

De grootste uitdaging voor de uitvindster was het idee in haar hoofd naar een prototype omzetten en er een vermarktbaar product van maken. Intussen hebben verschillende ouders het prototype op hun kindjes getest en werd het aangepast met hun bevindingen.

De Swimhero is gemakkelijk aan en uit te trekken, zit comfortabel en kindjes kunnen hem dragen vanaf de watergewenningsfase tot en met het leren zwemmen dus van 2,5 tot 5 jaar. De T-shirt en zwembroek kunnen, van zodra de kindjes kunnen zwemmen, ook afzonderlijk gedragen worden. De T-shirt behoudt de lichaamswarmte wat belangrijk is bij het nemen van zwemlessen bijvoorbeeld.

De Swimhero heeft de volledige CE-keuring volgens de vereiste EN 13138-1:2008 norm doorstaan en is momenteel in productie. De eerste exemplaren komen begin oktober op de markt.

Intussen start Anventivity de presale via de website en Facebook. Ouders kunnen er allerhande watergewenningstips vinden en zwemlessen voor maximum drie kindjes boeken.

De Swimhero zal ook te koop zijn bij Mara Lingerie en Badmode in Borsbeek en bij StorE, where pigs do fly, de nieuwe originele kledingswinkel van Bryostarter Elly Geerts in Vosselaar.

An Neyens: “Ik hoop later de Swimhero voor iets oudere kinderen te ontwikkelen. Ook voor mindervalide kinderen kan de Swimhero een hulpmiddel zijn om hen eveneens te laten genieten van een zwemuitstap zonder het al te ingewikkeld te maken, of voor revalidatiedoeleinden.”

Meer info over starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.