Nieuws Antwerpen Starter van de week: Talent Tester

Starter van de week: Talent Tester

Starter van de week: Talent Tester

Talent Tester in Schilde is eind januari 2017 gestart. Zaakvoerster Nancy Steels en Tine Boons zijn de twee drijvende krachten achter Talent Tester dat een tool heeft ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen de juiste sollicitant op de juiste plaats te plaatsen.

Kort samengevat gaat het over een online assessment en persoonlijkheidstesten die gecombineerd worden met karakterkunde of psychognomie. Karakterkunde is een wetenschappelijke onderbouwde vormleer waarmee je via de uiterlijke kenmerken van schedel en gelaat een heel gedetailleerd beeld van iemand kunt schetsen en nagaan welke kwaliteiten de persoon bezit. Zo komen de sterktes, zwaktes en drijfveren bovendrijven.
Steels en Boons kunnen beiden een ruime ervaring in HR en een masteropleiding in Psychognomie voorleggen.

Nadat Talent Tester al eerder succesvol zijn aanbod richting bedrijven lanceerde, richt het bedrijf zich nu ook op medewerkers die een carrièreswitch overwegen en studenten die voor een belangrijke studiekeuzes staan. Op basis van deze informatie kan dan een weloverwogen keuze gemaakt worden door de geteste persoon in kwestie.

Nancy Steels: “Medewerkers of studenten die kennis hebben van hun eigen sterktes en zwaktes en weten waar hun passie ligt, functioneren beter en zijn veel gelukkiger in hun job of studie. Met een privé-analyse op basis het wetenschappelijk onderbouwde karakterkunde leggen we deze punten bloot en kunnen we mensen een kompas aanreiken voor hun verdere loopbaan of studie. Na onze analyse zijn mensen in staat een weloverwogen keuze te maken en knopen door te hakken.”

Meer info over starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.