Nieuws Antwerpen Starter van de week: Ties&Laces

Starter van de week: Ties&Laces

Starter van de week: Ties&Laces

Ties&Laces is een nieuw modeconcept dat in Antwerpen is ontstaan: een combinatie van stropdassen met schoenveters en pochetten van dezelfde kleur. De bedenkers van het concept zijn Marcel Reintjens en Patrick Kenens.

Ties&Laces is een merk van PM styling dat werd opgericht op 30 april 2013 door Marcel Reintjens. Deze eenmanszaak heeft twee takken: PM styling beauty en PM styling fashion. PM styling beauty is voornamelijk gespecialiseerd in permanente make-up, dental withening, anti-ageing en huidverjonging behandelingen. Recent is PM styling verhuisd naar Antwerpen Linkeroever.

“We brengen in principe helemaal niets nieuws. In modetermen blijft een schoen natuurlijk een schoen, een broek een broek en een hemd een hemd. De mode varieert in model en design, waarbij sprekende details en highlights van essentieel belang zijn om zich te onderscheiden. Dat is nu precies wat wij doen. Een stropdas blijft een stropdas en een veter blijft een veter, maar wij herpositioneren de aandacht en maken er een eyecatcher van”, zegt Marcel Reintjens.

Het idee is ontstaan doordat de bedenkers vaak dezelfde kleur veters combineerden bij hun stropdas. Ze kregen daar heel wat positieve reacties op. Het lastige is echter dat op plaatsen waar stropdassen verkocht worden geen veters in het assortiment zitten en waar veters verkocht worden zijn geen stropdassen te krijgen. Dat betekent dus zelf winkels zoeken en proberen de juiste kleur te vinden. En dan is het nog maar de vraag of je precies de juiste kleur kunt vinden.
Ties&Laces maakt het gemakkelijk door kant en klaar de juiste kleur veters en pochet bij de stropdas te leveren.

Op de vraag hoe de initiatiefnemers zo snel op de mode van kortere herenpantalons konden inspelen, is het antwoord eenvoudig en eerlijk.
Marcel Reintjens: “Puur toeval. We hadden het idee al langer. Op het moment dat we het in gang zetten, werd het casual wear modebeeld voor mannen, een opgerolde broek.  De trend zet zich door en de grote modehuizen maken nu pakken en kostuums met kortere pantalons waarbij de schoenen en de veters duidelijk zichtbaar zijn. In 2017 blijft deze trend gehandhaafd. Grote merken gaan nog iets extremer en andere merken volgen het modebeeld, zowel in de casual mode als in de zakelijke mode. We hebben dus gewoon erg veel geluk gehad qua timing.”

Meer info over starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.