Nieuws Antwerpen Starter van de week: wielerkledij van Çois Cycling Legacy kent mooi verhaal

Starter van de week: wielerkledij van Çois Cycling Legacy kent mooi verhaal

Starter van de week: wielerkledij van Çois Cycling Legacy kent mooi verhaal

ANTWERPEN – Afstammend uit een wielerfamilie en zelf gek op wielerkledij, richtte Tom Cools Çois Cycling Legacy op. Met zijn bedrijf maakt hij duurzame en kwalitatieve kleding voor op en naast de fiets, die online én in verschillende winkels te verkrijgen is.

Çois Cycling Legacy biedt zowel casual kleding aan voor wielerliefhebbers als wielerkledij om mee te gaan fietsen. Behalve kwaliteit is ook duurzaamheid een belangrijk aspect. Zo wordt er steevast gekozen voor biologisch katoen en worden enkel producten gebruikt die in goede omstandigheden worden vervaardigd. Alle casual kleding beschikt over het FairWear-label.

Betekenisvolle bedrijfsnaam

Oprichter Tom Cools heeft altijd al een zwak gehad voor mooie kleren en in het bijzonder wielerkleding. Maar hij komt ook uit een echte wielerfamilie. “Mijn vader was een succesvol renner, maar dat geldt ook voor mijn grootvader, François Cools. Hij werd een paar keer Belgisch kampioen op de piste en nam in 1936 deel aan de Olympische Spelen in Berlijn.”

Toen het idee kwam om fietskleding te gaan maken, besloot hij er het verhaal van zijn grootvader aan te koppelen. Çois Cycling Legacy werd op die manier een eerbetoon.

Al snel na de lancering in oktober 2017 werd het merk opgepikt via sociale media en volgde er steun van heel wat mensen uit de wielerwereld bij wie de kledij meteen in de smaak viel. Via de webshop bereikt Çois Cycling Legacy ondertussen klanten uit de hele wereld en de kledij is ook te verkrijgen in winkels in Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Spanje. “Ik hoop met mijn zaak te blijven groeien. Ik broed ook op samenwerkingen met mensen uit de wielerwereld.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.