Nieuws Antwerpen Starters veroveren New York tijdens Voka Tech@venture

Starters veroveren New York tijdens Voka Tech@venture

Foto François Roux

Starters veroveren New York tijdens Voka Tech@venture

ANTWERPEN – Ongeveer 14 procent van de Vlaamse technologiestarters trekt naar de VS om verder te groeien. Om deze start-ups en scale-ups hierin te begeleiden, komt Voka Antwerpen-Waasland in mei met Voka Tech@venture in New York. “Vlaanderen telt veel tech scale-ups. Maar om echt te groeien, is internationaliseren noodzakelijk”, zegt directeur Dienstverlening Sven De Vocht.

“De techsector in New York vertegenwoordigt al meer dan 147 miljard dollar”, gaat De Vocht verder. “Hiermee staat New York in de top drie van beste techomgevingen ter wereld. New York is voor Vlaamse scale-ups dus de perfecte uitvalsbasis om de Noord-Amerikaanse markt te veroveren en Amerikaans investeringskapitaal op te halen.”

Zakendoen in de VS

Ook de Antwerpse softwareontwikkelaar Twikit trok richting de VS, en dat was voor oprichters Gijs Hoppenbrouwers en Martijn Joris even wennen. “Amerikanen doen op een heel andere manier zaken. In België duurt een eerste salesmeeting om een product uit te leggen minstens een uur. In de VS krijg je hooguit enkele minuten en praat je niet over een product maar over ‘value’ of meerwaarde. Als je wil leren hoe je met een Amerikaan zaken doet, vergeet dan even alles wat je denkt te weten over de Amerikaanse cultuur.”

Vijfdaags werkbezoek

Voka stippelde voor deze editie een heel traject uit. “We behandelen eerst in groep verschillende thema’s, zoals verkopen in de VS, het marktrijp maken van een product en een goede verkoopspitch opstellen”, zegt De Vocht. “Dat combineren we met individuele sessies waarbij de deelnemers een concreet actieplan opstellen. En dan volgt het hoogtepunt van het traject: een vijfdaags werkbezoek aan New York met verschillende workshops, een pitchavond voor investeerders en meetings met potentiële klanten en partners.”

New York is de eerste hotspot van Voka Tech@venture. In het najaar van 2022 volgen de hotspots München en Tel Aviv en in 2023 Parijs en Amsterdam. Het programma loopt in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. Geïnteresseerden vinden alle informatie over het initiatief op de website van Voka.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.