Nieuws Antwerpen Startup actoren komen samen

Startup actoren komen samen

Startup actoren komen samen

Na een succesvolle eerste editie in 2016 bundelt Stad Antwerpen opnieuw de krachten met verschillende partners voor de organisatie van de Antwerp Startup Fair. De beurs richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van, werken voor of investeren in een startup.

Karen Boers van Startups.be die het initiatief ondersteunt, bevestigt: “Investeren in startups is de laatste jaren laagdrempeliger geworden zowel voor privé personen – o.a. dankzij de tax shelter en de crowdfunding platformen – als voor bedrijven en professionele investeerders. Investeren doe je echter niet zozeer in ideeën en projecten, wel in mensen. Ook voor de ondernemers is het belangrijk een goeie ‘fit’ te vinden met hun investeerder; iemand met wie ze een visie en ambitie delen. Antwerp Startup Fair biedt de kans om op een informele én efficiënte manier kennis te maken met heel wat kandidaten en over een kopje koffie tot de juiste match te komen.”

Startup Seal Jobs nam deel aan de eerste editie. Deze online matcher tussen bedrijven en geschikte kandidaten in horeca, promo, retail, logistiek, schoonmaak en administratie maakt deel uit van incubator Start it @kbc die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Ook dit jaar is Seal Jobs van de partij op de Startup Fair.
Yannick Van der Gucht, co-founder van Seal Jobs, motiveert: “Op de Antwerp Startup Fair komen alle stakeholders van de startup scene samen. Het is het ideale moment om contacten te leggen met partners uit onze sector zoals VDAB, maar ook om mogelijke samenwerkingen en lessons learned te bespreken met andere startups. Daarnaast zijn we zelf continu op zoek naar nieuw talent dat ons team kan versterken.”

Startups dragen ook bij tot werkgelegenheid. Op de vraag welke voordelen het werken voor een startup biedt, antwoordt Van der Gucht: “Een startup bestaat meestal uit een heel klein team en focust op een niche. Hierdoor kan je snel een impactvolle rol spelen en krijg je als werknemer onmiddellijk veel verantwoordelijkheid in een relatief veilige omgeving. Voor mij betekent werken voor een startup: de handen uit de mouwen steken, nieuwe dingen uitproberen, experimenteren, vallen en opstaan.

Met het derde luik “Kopen van startups” nodigt Antwerp Startup Fair bedrijfsleiders en aankopers uit om met innovatieve diensten en producten van startups kennis te maken. Een eerste referentieklant voor startups kan doorslaggevend zijn voor hun slaagkansen en van grote waarde in kapitaalrondes. Gevestigde bedrijven ontdekken op die manier innovaties en kunnen zo hun eigen concurrentiekracht verhogen.

Momenteel zijn er 70 startup standhouders en hebben al meer dan 500 bedrijfsleiders, investeerders en werkzoekenden zich ingeschreven. Antwerp Startup Fair vindt plaats op dinsdag 28 maart in De Shop aan de Rijnkaai.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.