Nieuws Antwerpen Startup BeatSwitch zoekt enthousiastelingen

Startup BeatSwitch zoekt enthousiastelingen

Startup BeatSwitch zoekt enthousiastelingen

beatJe moet het maar doen: in nauwelijks één jaar na de opstart had BeatSwitch al tien mensen op de payroll. BeatSwitch heeft een internetplatform ontwikkeld waar artiesten, bookingsagencies en festivals gebruik van maken. In het komende jaar gaat BeatSwitch door dat elan. In januari worden nog eens zeven man extra in de boot genomen. “Wij hebben enkele grote klanten binnengehaald,” zegt zaakvoerder Thomas Van Orshaegen.

Thomas Van Orshaegen en zijn zakenpartner Geertjan De Wilde kenden de wereld van de festivals als hun broekzak. Zij hebben ooit zelf een aantal evenementen georganiseerd. Ze ergerden zich in dit opzicht continu aan de chaotische agenda’s waarin het hele wereldje werkte. Je wist nooit wanneer een bepaalde artiest beschikbaar was of wanneer er in de onmiddellijke buurt andere evenementen gepland waren. Werken met spreadsheets of zelfs nog met papier zorgde voor nog meer verwarring. Waarom de hele business dan niet op een internetplatform zetten dat voor iedereen toegankelijk is, vroegen Thomas Van Orshaegen en Gertjan De Wilde zich af.

Het gaat trouwens niet enkel om de plaatsing van de artiesten zelf. Er komt zoveel meer bij kijken. Hotels, vliegtuigen en autoverplaatsingen bv. Dj’s. Vrijwilligers op de festivals, eetstalletjes, veiligheidsmensen…

Met hun eigen startup BeatSwitch hebben ze die idee alvast verder ontwikkeld en uitgebouwd tot een gerespecteerd platform waarvan vandaag al meer dan 200 artiesten, 500 agencies en 100 grote festivals gebruik van maken. BeatSwitch is nu zoveel als referentie in de popwereld. In die mate dat zelfs een financieel fonds als Strike 4 ertoe bereid was om zich te engageren en 250.000 euro in het project stak.

Het gaat ondertussen almaar harder. “Wij hebben effectief enkele bijkomende grote contracten afgesloten en we moeten dus verder uitbreiden. We zoeken bijkomende software-ontwikkelaars, verkopers en designspecialisten. We willen die in januari in huis halen. Op die manier kunnen we verder doorgroeien”, zegt Thomas Van Orshaegen.

BeatSwitch is ondertussen ook op zoek naar een eigen kantoor. Het jonge bedrijfje gebruikt nu nog de infrastructuur van Idealabs maar is vandaag té groot geworden.

Foto: Tom Van Orshaegen en Gertjan De Wilde

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.