Nieuws Antwerpen Startup Cashforce ontwikkelt financiële technologie

Startup Cashforce ontwikkelt financiële technologie

Startup Cashforce ontwikkelt financiële technologie

fintechING België neemt het voortouw in de lancering van ING FinTech Village, de eerste Belgische accelerator gericht op financiële technologie, in samenwerking met de partners Deloitte, SWIFT Innotribe, Belcube, Smartfin Capital, Eggsplore en Startups.be. Elke partner draagt met zijn vakspecifieke expertise bij om toegevoegde waarde te creëren. ING FinTech Village maakt het mogelijk voor start-ups om een mentoringprogramma te doorlopen in een omgeving die gericht is op de versnelling van de realisatie van hun “proof of concept”  door hun FinTech oplossing in een real-life omgeving te testen.

Het doel is om bestaande startups vooruit te helpen in hun ontwikkeling en het ritme van de innovaties te versnellen die de klantenbeleving verhogen en het FinTech landschap verrijken. Voor ING België is dit naar het zeggen van de bank een volgende stap in haar sterke toewijding aan innovatie en haar klanten, zodat ze een stap voor blijven, in het leven, maar zeker ook in business.

FinTech is een  ‘hot topic ’ internationaal, alsook in België , dankzij enkele opmerkelijke succesverhalen van startups die zijn doorgegroeid zijn tot wereldwijde spelers.  De aanwezigheid van een groot aantal financiële en Europese instellingen, en van aanbieders van betaalinfrastructuren creëert in Brussel een uniek landschap waarin niet alleen vraag is naar FinTech oplossingen, maar waarbij door  de onmiddellijke nabijheid van besluitvormers en regelgevers, ook heel wat expertise en kennis aanwezig is.

Voor startups is het echter niet altijd makkelijk om toegang te krijgen tot deze expertise of om de noden van klanten van de financiële sector  in te schatten. Zeker in een snel evoluerende technologische omgeving, waarbij nieuwe oplossingen worden geënt op bestaande platformen, is het van het grootste belang om deze  behoeften te kennen.

In tegenstelling tot de incubators, waar veelbelovende start-ups geholpen worden in de pre-start en startfase, mikt FinTech Village als accelerator op starters die hun idee reeds in een eerste stadium hebben ontwikkeld en klaar zijn voor de “proof of concept” van hun product of dienst.

Begin maart gaan zeven startups van start in de FinTech Village met het doel ondernemerschap en innovatie op het vlak van financiële technologie te ondersteunen.

Van de zeven startups die hun intrek nemen in de FinTech Village komen er drie uit Israël (HopOn, IsItYou en PayKey), één uit Groot-Brittannië (Delio) en drie uit België. Het gaat om Addocted/POM uit Groot-Bijgaarden, Newsanglr uit Diepenbeek en Cashforce uit Antwerpen. Dat laatste bedrijf heeft wel zijn roots in Gent, maar heeft ondertussen zijn hoofdkantoor naar Antwerpen verhuisd en heeft daarnaast ook een kantoor in New York.  Recent trok het bedrijf, dat onder leiding van Nicolas Christiaen een slim platform heeft ontwikkeld voor cashflowbeheer en forecasting voor grote ondernemingen dankzij Volta Ventures nog één miljoen euro vers kapitaal aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.