Nieuws Antwerpen Startup Nations bekronen innovatief Antwerpen

Startup Nations bekronen innovatief Antwerpen

Startup Nations bekronen innovatief Antwerpen

startupOverheidsambtenaren en innovatieve entrepreneurs. De tegenstellingen waren in het verleden  vaak nauwelijks te overbruggen. Vandaag is dat toch iets anders. Overheidsambtenaren en creatieve ondernemers kunnen in de gegeven omstandigheden best samenwerken. De organisatie Global Entrepreneurship volgt die ontwikkelingen op de voet en bekroont elk jaar met zijn prestigieuze Local Policy Leadership Award from Startup Nations een land of een stad als een bijzondere erkenning voor het sterke beleid dat gevoerd wordt om ondernemerschap te stimuleren en startups te faciliteren. Die eer valt dit jaar te beurt aan de stad Antwerpen.

Crowdfunding, ilabs, pitches. De nieuwe economie zet zich in razendsnel tempo verder door. Ondernemers zetten nieuwe activiteiten op. Dat ze daarbij actief geholpen worden door allerlei overheidsinstanties is een gegeven dat hoe dan ook nieuwe impulsen geeft.

Global Entrepreneurship heeft in dit opzicht de actieve rol van de stad Antwerpen onderkend. De Antwerpse overheid heeft in de afgelopen maanden sterke inspanningen opgezet om de nieuwe ondernemers een extra duwtje in de rug te geven. Op het internationale congres van Startup Nations in het Mexicaanse Monterrey mag een afvaardiging van het Antwerpse stadsbestuur daarom een speciale award in ontvangst gaan nemen waarbij dat doelgerichte innovatiebeleid bekroond wordt. De prijs is een internationale erkenning “voor de visie van de stad Antwerpen op ondernemerschap en innovatie.” De duidelijke identificatie van de bottlenecks die innovatieve bedrijven kunnen blokkeren heeft er mee toe bijgedragen dat ondernemen in Antwerpen dan toch iets makkelijker kan dan in het verleden.

Ook haalde Antwerpen een belangrijke Europese subsidie binnen voor zijn startupbeleid. De stad zal de komende jaren nog meer inzetten op de digitalisering van haar eigen dienstverlening en van de economie. De award geeft de mogelijkheid aan de stad Antwerpen om haar internationale merkpositie te versterken, in het bijzonder als creatieve stad en als innovatieve kennisstad.

Burgemeester Bart De Wever is uiteraard best opgezet met de prijs. Hij betrekt er evenwel onmiddellijk iedereen bij die zich in de afgelopen maanden ingezet heeft om die internationale uitstraling waar te maken.
“Van deze prijs was geen sprake geweest zonder de tomeloze inzet van u en andere privépartners. Deze inspanningen waarderen we ten zeerste en we dragen deze award dan ook op aan het hele ecosysteem; aan alle startups en startuporganisaties die onze stad – letterlijk – rijk is. Zij dragen actief en op dagelijkse basis bij aan het ondernemende en innovatieve karakter van de stad.”

En nog: “Het stadsbestuur en de stedelijke medewerkers zijn dankbaar voor deze kans om ons als Startup City te bewijzen op het wereldtoneel. Met Born in Antwerp, StartupVillage en City of Things staan al enkele projecten in de steigers. We nodigen u in dit opzicht uit om er samen met ons een fantastisch jaar van te maken. Laat ons samen bewijzen dat Antwerpen ’s werelds meest aantrekkelijke stad voor startups is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.