Nieuws Antwerpen StartupVillage van start

StartupVillage van start

StartupVillage van start

StartupVillageStartupVillage is officieel van start gegaan met de opening van de achterbouw in het historisch complex Lange Gasthuisstraat 29-31. De renovatie van de voorbouw is nog volop bezig en zal eind dit jaar klaar zijn. Stad Antwerpen wil het voortouw nemen in de digitale revolutie en stelt voor de uitbouw van StartupVillage 3 300 m2 voor een periode van tien jaar ter beschikking.

Dieter Veulemans trekt met zijn startup Citycubes in op de benedenverdieping van de achterbouw. Daar opent hij eind september een innovatieve business- en eventlounge: ‘De Serre’. Die naam is niet toevallig een knipoog naar de proeftuin van de aanpalende botanische tuin. “De Serre wordt een proeftuin voor nieuwe IT-toepassingen relevant voor de horeca. ‘De Serre’ beoogt een dynamische omgeving te zijn waar men kan vergaderen en business-evenementen organiseren.

Op de eerste verdieping komt TheCofoundry, de incubator van de Cronos Groep voor groeibedrijven. Serial entrepreneur Wim Bijnens zal er de incubator-startups begeleiden en mogelijk ook van groeifinanciering voorzien. Drie digitale groeiclusters staan centraal: eHealth, IT in de logistiek en IT in de mobiliteit.

Op de tweede verdieping vestigt de nieuw gefuseerde organisatie IMEC/iMinds zich voor het eerst in Antwerpen. Naast de uitrol van haar eigen incubatieprogramma ‘iStart’, zal IMEC/iMinds vanuit Antwerpen ook een ‘living lab voor connected things’ uitbouwen. Het living lab wil in de komende jaren de grootste Europese proeftuin worden waar ondernemers hun digitale technologieën rechtstreeks kunnen toetsen aan de realiteit. “Antwerpen is voor IMEC/iMinds de ideale testomgeving voor toepassingen die zowel regionale als internationale impact moeten hebben”, legt Luc Van den Hove, CEO IMEC uit.

De voorbouw zal het zwaartepunt van StartupVillage zijn. Jonge, innovatieve ondernemers vinden er betaalbare ruimte van waaruit ze kunnen groeien en internationaliseren. Het gaat over acht loten kantoorruimte die met flexibele, jaarlijks hernieuwbare huurcontracten voor een periode van maximaal drie jaar ter beschikking worden gesteld.

Meer info: joris.moorthamers@stad.antwerpen.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.