Nieuws Antwerpen Steeds meer diamantairs stoppen ermee

Steeds meer diamantairs stoppen ermee

Steeds meer diamantairs stoppen ermee

faillietHet aantal faillissementen blijft in Antwerpen onrustbarend hoog. De handelsrechtbank ziet het aantal dossiers nauwelijks verminderen. Terwijl het in de andere regio’s van het land kennelijk iets beter loopt lijkt dit niet het geval in Antwerpen.

Opmerkelijk: de laatste maanden leggen steeds meer diamantbedrijven de boeken neer. De slechte conjunctuur in de sector doet er almaar meer diamantairs toe besluiten om ermee te stoppen. Verleden jaar is de waarde van de verhandelde diamanten in Antwerpen overigens met liefst 20% gedaald. De rentabiliteit in de sector is zeer erg beperkt. Bovendien hebben diamantbedrijven het moeilijk om een lening te krijgen bij de bank.

Onder de dossiers op de handelsrechtbank lag deze keer dat van Wolf Halberthal Diamond Cy. De firma werd vereffend.

De leegstand bij de Diamantclub, de Diamantkring en de Diamantbeurs is dan ook niet toevallig. Tientallen kantoren staan er te huur.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.