Nieuws Antwerpen Steeds meer vrouwen vullen IT-jobs in bij VanRoey.be

Steeds meer vrouwen vullen IT-jobs in bij VanRoey.be

Steeds meer vrouwen vullen IT-jobs in bij VanRoey.be

ANTWERPEN – De Belgische economie dit jaar volgens sectororganisatie Agoria 16.000 extra digitale experts nodig en die zijn moeilijk te vinden. Ook bij VanRoey.be, met een vestiging in Antwerpen, staan momenteel 30 vacatures open. Vooral security engineers vormen een probleem. Gelukkig kiezen steeds meer vrouwen ook voor een IT-job.

Roel Van Looy, technical manager networking & security bij VanRoey.be: “Het aantal securityprojecten is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Om deze groei te kunnen handhaven is een verdubbeling van het aantal FTE’s noodzakelijk. Concreet betekent dit nog minstens 5 nieuwe Security Engineers dit jaar. Geen eenvoudige opdracht als je weet dat specifieke technische kennis en relevante ervaring belangrijke vereisten zijn. Gelukkig bieden we met ons Next-Gen-project ook andere geïnteresseerden zoals schoolverlaters een 6 weken durende, betalende on-the-job training aan.”

Steeds meer vrouwen

Waren IT-jobs tot dusver een bijna exclusieve mannenzaak, dan zien ze daar bij VanRoey.be uit Turnhout een kentering in komen. Bij het invullen van de vacatures melden zich tegenwoordig steeds meer vrouwen die kiezen voor een technische job in IT.

Het technische team bij VanRoey.be bestond vroeger alleen uit mannen, maar de kentering lijkt ingezet. Bij het invullen van de vacatures melden zich tegenwoordig steeds meer vrouwen die kiezen voor een technische job in IT. Zo zijn er met Yoni, Els en Lien binnen het networking & security team 3 vrouwelijke IT-engineers aan de slag.

“Het klantencontact gecombineerd met de technische complexiteit maakt mijn job iedere dag boeiend en afwisselend.”, zegt Els, die al 8 jaar bij VanRoey.be werkt. “Bovendien zijn er ook af en toe installaties in het buitenland wat voor extra variatie in de job zorgt.”

Voor alle duidelijkheid: de IT-specialist werft ook nog altijd mannen aan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.