Gouden Baksteen Steen Vastgoed Foto's: Instagram Steen Vastgoed

Steen Vastgoed uit Kapellen verkozen tot ‘Duurzame bouwonderneming van het Jaar’

ANTWERPEN, KAPELLEN - Steen Vastgoed uit Kapellen is afgelopen weekend in de prijzen gevallen op de 26ste editie van de Gouden Baksteen. Dat evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Bouwunie. De uitreiking vond dit jaar plaats tijdens een gala-avond in de Waagnatie in Antwerpen. De hoofdprijs was weggelegd voor Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) voor zijn inzet in de bouwsector.

Het Kapelse bedrijf, met zaakvoerder Laurens Van Wellen, bouwt appartementen en woningen met aandacht voor duurzaamheid. Bij de start van elk project bouwt het bedrijf "strenger dan de opgelegde energienormen". De projecten krijgen intussen dan ook een energiepijl van E20 omdat ze warmtepompen, driedubbele beglazing en extra zonnepanelen voorzien. Het bedrijf houdt ook rekening met nieuwe mobiliteitsvormen met oplaadpunten voor elektrische wagens, meer fietsenstallingen en deelwagens.

LEES OOK. Pglas wint twee ‘Gouden Bakstenen’

Ook binnen het bedrijf wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen. Werknemers werken zoveel mogelijk digitaal, nieuwe bedrijfswagens zijn elektrisch en het bedrijf is gevestigd in een modern gebouw met warmtepomp, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie.

Van Wellen nam via Instagram zijn volgers vrijdagavond virtueel mee naar de uitreiking. Nadat hij de prijs in ontvangst had genomen, bedankte hij iedereen voor de stemmen met een foto waarin hij zijn geluk moeilijk kon verbergen.

Gouden Baksteen

Daarnaast verwees de jury ook naar de inspanningen van minister Diependaele voor meer betaalbare en sociale woningen met hulp van de private sector en voor een efficiënter en energiezuiniger sociaal woninglandschap, een begroting op orde en de stipte b2g-betalingen.