Stefca Kraanservice geeft ook opleidingen voor kraanbestuurders

stefcaStefca Kraanservice uit Kontich geeft voortaan ook opleidingen voor bestuurders van bouw- en torenkranen. Dat gebeurt in samenwerking met NOA Trainings uit Turnhout. Het opleidingsbedrijf van Ingrid Nys biedt zowel intensieve driedaagse basistrainingen aan als tweedaagse trainingen voor mensen met ervaring en een dagopleiding.

Frans Aertsen zette in 1990 een eigen kraanbedrijf op in Kontich en slaagde erin om snel door te breken op de markt. Stefca Kraanservice is vandaag een van de grootste kraanbedrijven uit de brede regio en is zowel actief in de verhuur, de verkoop, het onderhoud als het vervoer van kranen. In die onmiskenbare groei van het bedrijf werd uiteindelijk een nieuwe site betrokken op het industrieterrein Satenrozen in Kontich.

Stefca Kraanservice vertegenwoordigt nu grote merken als Liebherr, Arcomet Bouwkranen, Potain en Vicario.

De opleidingen van NOA Trainings gaan door op het terrein van Stefca Kraanservice. "Het gaat erom dat wij ook kleine bouwbedrijven vandaag de mogelijkheid bieden om hun kraanbedienaar een externe opleiding te laten volgen. Dit is finaal goedkoper dan de organisatie van een in-company training", zegt Ingrid Nys. "Het is er ons vooral om te doen de bedienaars van kranen bij te brengen hoe zij een kraan veilig kunnen bedienen, welke verantwoordelijkheden zij hebben en welke controles zij dienen uit te voeren op hun installatie."