Nieuws Antwerpen Stem mee voor de Womed Award

Stem mee voor de Womed Award

Stem mee voor de Womed Award

Op 8 maart 2017 zullen de winnaressen van de WOMED Award en de prijs voor de Belofte deze erkenning uit handen van Koningin Mathilde ontvangen. Met beide prijzen zetten UNIZO en Markant vzw – met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen – inspirerende vrouwelijke ondernemers in de kijker.

Aan de 18de editie van de WOMED Award nemen twee straffe finalistes uit Antwerpen deel.
Elisabeth Lemmens, zaakvoerder van Kayak Maritime Services, een bedrijf dat afval van zeeschepen ophaalt en koerierdiensten per lichter of vrachtwagen verleent. Elisabeth kwam in 2004 als juriste aan boord van het bedrijf dat door haar zus was opgericht. Intussen leidt zij de zaak al zes jaar met een heel eigen persoonlijke aanpak.

En dan is er het duo Adinda De Raedt en Froya Deryckere. Zij leiden een groothandel in ecologische kleding: froy&dind. Dit eigen merk verkopen zij aan een 400-tal winkels in heel Europa. De onderneemsters hebben ook twee winkels: froy&dind met baby- en kinderkleding en F.A.A.M met ecologische heren-, dames- en zwangerschapskleding.

Deze ondernemende dames zullen het opnemen tegen de derde finaliste: Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder van het Kempisch bedrijf GNA, gespecialiseerd in automatisering en informaticatoepassingen gericht op afvalverwerking en recyclage-industrie. Zij is ook te gast op het Made in Kempen Live! event op 23 februari in Herentals.

Bij de prijs voor de Belofte ligt het accent op beloftevol vrouwelijk ondernemerstalent. Deze finalistes zijn minimum twee en maximum vijf jaar zelfstandig. In de voorverkiezingen haalde Lieke Biesemans van ‘Stories by Mabel’ het als Antwerpse Belofte. Zij zal het op 8 maart opnemen tegen kandidaten uit de vier andere provincies. Lieke levert creatieve diensten voor particulieren door (huwelijks)ceremonies en verhalen vorm te geven.

De inspirerende ondernemersverhalen van alle finalistes voor de WOMED Award en de prijs voor de Belofte vindt u op www.womedaward.be
Daar kunt u ook uw stem uitbrengen voor 14 februari. De prijsuitreiking en het hieraan gekoppelde event, waarvan ‘Made in’ partner is, bijwonen op woensdag 8 maart is ook mogelijk. Keynotespreker van de avond is Prof. Collewaert. Zij zal over de groeiambities in ons ondernemerslandschap spreken en de ‘vers van de pers’-resultaten van haar onderzoek aan een ondernemerspanel toetsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.