Stem voor Lambo Laboratoria als KMO Laureaat

kmokmoVolgende week vrijdag wordt in Be-Lounge in Willebroek bekend gemaakt wie de komende twee jaar de titel van KMO-laureaat 2014-2015 mag dragen en wie Beloftevolle KMO 2014-2015 wordt. De afgelopen maanden waren er in de diverse Vlaamse provincies al regionale verkiezingen. De winnaar van elke provincie dingt op 21 november mee naar de hoofdprijs.

Iedereen kan nog deelnemen aan de stemming. Daartoe moet je naar de website kmolaureaat.be Voor de provincie Antwerpen kan gestemd worden op de provinciale laureaat Lambo Laboratoria uit Wijnegem. Bij de Beloftevolle KMO's kan gestemd worden op jetonproducent b-token uit Retie.

Voor de titel van KMO-laureaat komen de volgende bedrijven in aanmerking: Lambo Laboratoria uit Wijnegem (Antwerpen), Fruit Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem (Vlaams-Brabant en Brussel), tegelbedrijf Impermo uit Sint-Truiden (Limburg), Bekina uit Kluisbergen, gespecialiseerd in PU-laarzen (Oost-Vlaanderen) en Belberry Preserves uit Kortrijk, fabrikant van ambachtelijke producten van confituur tot fruitsiropen (West-Vlaanderen).

Lambo Laboratoria is een familiebedrijf dat 150 jaar geleden in Mortsel ontstond uit een toen actieve apothekersfamilie. Het ontwikkelt en produceert softgels. Ondertussen heeft het bedrijf haar 5de succesvolle generatiewissel achter de rug. Als groeiende KMO heeft Lambo Laboratoria het steeds een absolute noodzaak gevonden om buiten de landsgrenzen het kennen en kunnen te tonen.

B-token is gespecialiseerd in productie en verkoop van jetons (kunststof, metaal, hout) die gebruikt worden als unieke waarde vervanger en drager van reclame, een boodschap… Van een “banale jeton” maken zij een innoverend product en exporteren dit naar meer dan 50 landen. Het bedrijf uit Retie wil de wereld vertrouwd maken met de verschillende toepassingen en meerwaarde van het gebruik van muntjes, specifiek in de event-, ontspannings- en reclamewereld.

"Met de wedstrijd ‘KMO Laureaat’ willen we in de eerste plaats het ondernemerschap stimuleren en de essentiële rol van KMO's in de verf zetten. Zij zorgen voor maar liefst 69% van alle tewerkstelling in ons land en 62% van de toegevoegde waarde", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Om KMO's de nodige erkenning te geven, lauwert Unizo op 21 november de KMO Laureaat 2014-2015. Daarnaast reikt ze ook de prijs voor de ‘Beloftevolle KMO’ uit aan een jonge KMO die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel bezit.

De winnaars krijgen de award uit handen van Unizo-topman Karel Van Eetvelt en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Evy Gruyaert zorgt voor de presentatie, Jef Neve voor de muzikale toets. Stemmen kan vanaf nu op via www.kmolaureaat.be.

Niet toevallig vindt de prijsuitreiking plaats op 21 november. Unizo roept die dag uit tot 'Dag van de Ondernemer'. Op die dag zijn tal van activiteiten gepland. www.dagvandeondernemer.com