Nieuws Antwerpen Sterk eerste kwartaal voor Antwerpse haven

Sterk eerste kwartaal voor Antwerpse haven

Sterk eerste kwartaal voor Antwerpse haven

De Antwerpse haven heeft een bijzonder sterke start neergezet in de eerste drie maanden van dit jaar. Wat containers betreft was de maand maart zelfs de beste maand uit de geschiedenis. Dat meldt het havenbedrijf in een persbericht.

De haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 54.324.303 ton goederen behandeld. Dat is 1,5% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die groei is vooral te danken aan de containertrafiek die een stijging kende van 2,0% in ton.

Na het recordjaar 2016 kent de haven van Antwerpen dus alweer een mooie start. “Het Havenbedrijf is tevreden met deze groeicijfers, zeker omdat we voor het eerste kwartaal al rekening moeten houden met acties van de loodsen” zegt CEO Jacques Vandermeiren. “De volumes in het containersegment blijven gestaag toenemen”. Voor de CEO van de haven is dat een teken dat de vraag naar extra containercapaciteit in het Antwerpse havengebied blijft toenemen.

De containertrafiek steeg het eerste kwartaal met 2,0 procent en klokte af op 29.750.925 ton.

Het roro-verkeer kende een flinke vooruitgang: +5,3% tot 1.219.314 ton. Het aantal behandelde auto’s steeg  met 2,8% tot 316.988 stuks. Het conventioneel stukgoed kende een stijging met 8,3%. Dat is, net zoals vorig jaar, voor een groot deel te danken aan toename van de staalbehandeling.

Er liepen de voorbije drie maanden 3.505 zeeschepen aan in Antwerpen, wat een lichte daling is. De bruto tonnenmaat van de schepen die Antwerpen aanliepen, steeg met 3,3% tot 99.701.892 BT.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.