Sterke resultaten voor Accel

flinkemarcAccel Computer Service heeft een uitstekend boekjaar 2014 neergezet. Met een brutomarge van 1,6 miljoen euro deed het bedrijf uit Edegem nagenoeg 30% beter dan het jaar ervoor. Volgens de jaarrekening die neergelegd werd bij de Nationale Bank explodeerde de bedrijfswinst zelfs tot 259.000 euro. Netto bleef er onder de streep een winst over van 191.000 euro.

Marc De Swaef zette Accel Computer Service in 1991 op als zijn eigen onderneming. Hij verkocht particulieren toen nog pc's en printers. Sindsdien zijn de ontwikkelingen in de ict razendsnel vooruit gegaan. De verkoop van printers en pc's werd doorgeschoven naar de Saturns van deze wereld. Accel Computer Service oriënteerde zijn activiteiten daarom helemaal op de bedrijven. De uitbouw van een eigen permanente IT-help desk voor ondernemingen was erop gericht de ICT-systemen bij de klanten te ondersteunen en voor continuïteit te zorgen. Accel werkt vandaag vanuit kantoren in Edegem en Herentals. De meerderheidsparticipatie in C and N in Herentals die opgenomen werd in 2011 werd onlangs omgezet in een samenvoeging van de twee vennootschappen onder de naam Accel.

"We zijn het single point of contact geworden voor alle zaken die met IT te maken hebben", zegt Marc De Swaef. "Op die manier kunnen wij de werknemers van de bedrijven zelf ontlasten van hun zorgen." Accel rekent daarvoor een vast budget per maand aan in functie van het aantal gebruikers. Tot de klanten van Accel horen oa. Taxandria, Stageco, Boek.be, GSJ en Voka.

Accel  stelt 40 mensen tewerk. Het bedrijf wordt mee aangestuurd door Heidi Fornoville.