Nieuws Antwerpen Sterkens Security werkt met 6000 referenties

Sterkens Security werkt met 6000 referenties

Sterkens Security werkt met 6000 referenties

roelSterkens Security investeert 2,5 miljoen euro in een nieuwe vestiging. De volgehouden expansie heeft ertoe geleid dat het bedrijf in Oostmalle uit zijn voegen aan het groeien is. Daarom werd in Beerse een terrein van nagenoeg 5000 vierkante meter aangekocht. Zaakvoerder Roel Sterkens hoopt dat het nieuwe complex uiterlijk tegen einde 2017 open kan.

Sterkens Security is actief in de markt van alarminstallaties, camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiliging. Het bedrijf is gegroeid uit het initiatief van vader Wim Sterkens die zich in Rijkevorsel positioneerde als installateur van alarmsystemen voor de residentiële markt. In 1997 kwam zoon Roel aan boord. Stelselmatig ging het bedrijf toen meer focussen op de markt van de bedrijven.

“Omdat de integratie tussen computer en beveiligingsoplossingen zich toen volop doorzette groeide ons actieterrein uit naar de plaatsing van toegangscontrolesystemen en camerabewakingssystemen, adresseerbare branddetectiesystemen en dies meer voor grote bedrijven in het Antwerpse,” herinnert Roel Sterkens zich. Hij nam de zaak in 2010 over van zijn vader.

Het ging er niet enkel om dat de dienstverlening aan de klanten anders kwam te liggen. Ook het personeelsbestand groeide geleidelijk verder aan. Vandaar de beslissing om in 2010 van Rijkevorsel te verhuizen naar een ruime villa in Oostmalle. Daar werd een showroom uitgebouwd zodat de klanten de effectiviteit van de systemen de visu konden meemaken.

Sterkens Security werkt vandaag langs vier assen. Het gaat dan om alarmsystemen, camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiliging. De vier divisies zijn binnen de groep nagenoeg allemaal even belangrijk.

Om een maximale efficiëntie en beveiliging te kunnen garanderen geeft Sterkens Security er de voorkeur aan het beveiligingsconcept volledig in eigen beheer te kunnen uittekenen. Blijkbaar met succes, want in de voorbije jaren wist het bedrijf zich een soliede reputatie op te bouwen bij haven-, logistieke – en transportbedrijven in de haven van Antwerpen, per definitie ondernemingen voor wie “security” cruciaal is. Tot de referenties horen onder meer Ahlers, Vos Logistics, Beerens, Ivens en Cepa.

Sterkens Security werkt nu met een klantenlijst van meer dan 6000 referenties. 1200 daarvan zijn aangesloten op een meldkamer. Het bedrijf tekende in 2014 voor een omzet van 3,6 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.