Nieuws Sterker uit de crisis dankzij opleidingen op maat

Sterker uit de crisis dankzij opleidingen op maat

Sterker uit de crisis dankzij opleidingen op maat

Bedrijven hebben de laatste 2 jaar een rollercoaster doorgemaakt. Gelukkig bleven velen doelbewust investeren in opleidingen, noodgedwongen met de – zonder twijfel succesvolle – switch naar digitale leervormen. Met het einde van de coronacrisis in zicht kan er verder volop worden ingezet op opleidingsinitiatieven op maat: digitaal, op locatie of in een hybride vorm. Dankzij allerlei subsidies en steunmaatregelen wordt dat bovendien heel aantrekkelijk.

Hybride opleidingen in de lift

Sommige bedrijven, zoals in de toeristische sector, waren het afgelopen jaar genoodzaakt om het aantal opleidingen terug te schroeven. Anderen, bijvoorbeeld in de voedings- en telecomsector waar het erg goed ging, bleven investeren in opleidingen en maakten de omschakeling naar een veelheid aan online leerinitiatieven.

Bijzonder interactief, met impact en focus op ervaren. Dat zijn dé sleutelwoorden die de aanpak van online leerreizen typeren. De vorm en samenstelling gebeurt in samenspraak met de klant en de learning consultant. Dit is de ultieme meerwaarde van in company.

In de toekomst zal de trend om te leren door middel van (al dan niet korte) online interventies, zoals boost sessies, webinars, lunch & learns, alsook volwaardige virtual classrooms (al dan niet in trajectvorm), zich ongetwijfeld verderzetten. Of klassikaal samenkomen dan ten dode is opgeschreven? Zeker niet. De beleving en het sociale netwerken van de deelnemers, alsook de groepsdynamiek en de didactiek van de trainer blijven zeer belangrijk. Vele organisaties gaan dus gaan voor het beste van beide werelden.

Populaire onderwerpen

Door het vele thuiswerken is er reeds geruime tijd een groeiende nood aan opleidingen rond werken op afstand. Denk bijvoorbeeld aan leidinggeven en samenwerken op afstand, maar ook talrijke thema’s waar de vertaalslag wordt gemaakt naar de specifieke context van het thuiswerken, zoals vergaderen, teamcohesie, timemanagement, enzoverder. Opleidingen rond algemene thema’s zoals Leiderschap, HR, Sales, IT, Project Management, Marketing bleven ook erg populair, net als opleidingsinitiatieven rond veerkracht en welzijn.

Opleidingssubsidies

De Vlaamse regering biedt opleidingssubsidies aan om de groei van bedrijven te stimuleren. De maatregelen van de werkbaarheidscheques en de verhoging van de kmo-portefeuille worden verlengd tot en met 31 december 2021.

Goed nieuws voor kmo’s, eenmanszaken en grote ondernemingen uit de profit en social profit sector. Zij krijgen zo een duwtje in de rug om in te zetten op werkbaar werk en te investeren in opleidingen. Zo kan de financiële steun oplopen tot 10.000 euro, met maximaal 60% subsidie en 40% eigen inbreng. Heb je als onderneming het plafond van de kmo-portefeuille voor dit jaar al bereikt? Dan kan je ook eenmalig een verhoging tot 5.000 euro ontvangen.

Dat biedt voordelen voor de werknemer én de werkgever. Extra info over deze opleidingssubsidies vind je hier.

Opleidingen op maat

NCOI Learning is de ideale partner voor bedrijven als het gaat over het ontwikkelen van medewerkers en het vergroten van hun inzetbaarheid. Jaarlijks helpt NCOI Learning 25.000 mensen op weg met extra kennis en nieuwe vaardigheden. Haar Learning Consultants luisteren naar de noden van het bedrijf en ontwikkelen een opleidingsinitiatief op maat met een directe bijdrage aan de koers die jouw organisatie vaart.

Ook op zoek naar leeradvies op maat? Bekijk hier in welk domein NCOI Learning jou op weg kan helpen.

NCOI Learning helpt je onderneming levenslang leren, en dat met meer dan 30 jaar ervaring, een netwerk van 750 ervaren docenten en meer dan 1 500 diverse en gespecialiseerde opleidingen per jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.