Nieuws Antwerpen Strategisch samenwerkingsakkoord

Strategisch samenwerkingsakkoord

Strategisch samenwerkingsakkoord

Ari Epstein en Luc Luwel

Ari Epstein en Luc Luwel

Vandaag ondertekenden Antwerp World Diamond Centre, de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, en werkgeversorganisatie Voka-Kamer van Koophandel (KvK) Antwerpen-Waasland een samenwerkingsakkoord dat op 1 november officieel van start gaat.
Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK: “Met het Routeplan 2020 hebben we ingezet op de verankering van de diamantsector als een van de economische stuwmotoren van onze regio, naast industrie en haven. Door de verschillende sectoren samen te brengen en hun kennis en ervaring te delen, versterken we het Antwerpse netwerk en de belangenbehartiging voor de verschillende sectoren op een efficiënte manier.”

Ari Epstein, CEO AWDC, vult aan: “Als koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector zijn we net als Voka-KvK op verschillende beleidsniveaus actief en is het dus een logische stap dat we onze krachten bundelen en met gezamenlijke  standpunten naar buiten treden, zodat onze belangen nog beter behartigd worden.”

Op het vlak van activiteiten die in het buitenland worden opgezet, kwamen beide partijen overeen nog beter samen te werken en de bestemmingen van de verschillende buitenlandse missies voortaan beter op elkaar af te stemmen.

Luc Luwel: “De Antwerpse diamantsector krijgt net zoals Voka-KvK heel wat buitenlandse gasten en delegaties over de vloer. Binnen het samenwerkingsakkoord zullen we voortaan ook bekijken wat we met deze contacten nog meer voor elkaar kunnen betekenen.”

Beide organisaties verbinden zich ertoe het verhaal en de dienstverlening van de andere partij nog beter bekend te maken bij hun achterban.
De Antwerpse diamantsector mag dan wereldleider zijn in de handel in diamant, de perceptie van de diamantsector bij de Antwerpenaar vraagt nog wat versterking. “2017, het diamantjaar is een prachtige opportuniteit om de diamantsector in de hoofden en de harten van de mensen te sluiten. Als Voka-KvK zullen we hier onze schouders mee onder zetten”, zegt Luwel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.