Nieuws Antwerpen Stream Software scoort in Luxemburg

Stream Software scoort in Luxemburg

Stream Software scoort in Luxemburg

douaneHet Antwerpse softwarehuis Stream Software heeft twee belangrijke klanten binnengehaald in Luxemburg. Stream Software levert met de Customs Streamliner® kwaliteitssoftware en diensten voor de logistieke sector en de douane.

Kuehne und Nagel, één van de leading supply chain providers, doet voor zijn  logistieke activiteiten in Luxemburg voortaan een beroep op de software van Stream Software De meeste declaraties, inclusief de facturatie en financiële verwerking, voor alle vestigingen in Luxemburg, worden door de Customs Streamliner® applicatie van Stream Software afgehandeld.

Onlangs werd de douanesoftware van Stream Software ook succesvol geïmplementeerd bij het Luxemburgs transportbedrijf Arthur Welter. Arthur Welter met hoofdzetel in Leudelange zal voortaan al haar douane activiteiten afhandelen met de Customs Streamliner®, dit zowel voor de vestigingen in Luxemburg (Leudelange en Gasperich) als voor de vestiging in België (Sterpenich).

De implementaties gebeurden in recordtempo. Beide klanten waren binnen een week up-and-running. De specialisten van Stream Software gaven ter plaatse opleiding over het gebruik van de applicatie, waarna deze vrijwel onmiddellijk in gebruik werd genomen. De klanten kunnen rekenen op de ondersteuning van Stream’s customer service.

De douane-administratie is zelfs voor gelouterde specialisten geen makkie. Maritieme en logistieke bedrijven die een vlotte afhandeling van de papieren mallemolen willen hebben het niet onder de markt. Stream Software uit Berchem heeft daar een antwoord op gezocht. De automatisering van de onderscheiden douanesystemen kan voor veel bedrijven een hele stap vooruit betekenen.

Albert Palsterman zette al in 1992 met Personal Consultants een eigen bedrijfje op. Het ging evenwel allemaal in die mate snel dat hij de formule in 1997 verruimde en met Stream Software uitpakte. “Hij mikte daarbij op de ERP-omgeving, inclusief de financiële rapportering en de accounting software voor expeditiebedrijven en douane-agenturen”, zegt zijn broer en mede gedelegeerd bestuurder Walter Palsterman.

Het komt er in de haven vooral op aan de logistieke stroom zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De goederen moeten vlot kunnen verwerkt worden. De douane was daarbij in het verleden vaak een pijnlijke bottleneck. Tot ook de overheid het belang van een vlotte dedouanering inzag en mee de kaart van de informatisering trok.

Stream Software stelt zo’n 25 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.