KMO van het Jaar Antwerpen Foto: Mihai Varga

Stroohm wint KMO van het Jaar en Imby Pet Food mag zich kronen tot Beloftevolle KMO van het Jaar

UNIZO Provincie Antwerpen ging ook dit jaar opnieuw op zoek naar dé KMO van het Jaar. Op donderdag 9 november, tijdens een feestelijke avond in de Jachthoorn in Kontich, werd de winnaar bekend gemaakt. Bart Massin, CEO van Stroohm uit Schelle, mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. Het Antwerpse bedrijf Imby Pet Food van bezieler Nicolas Bartholomeeusen gaat naar huis met de award van Beloftevolle KMO van het Jaar.

Na een analyse en doorlichting van alle ingediende dossiers koos de jury per categorie drie finalisten. Voor de categorie KMO van het Jaar waren dat Media-Architect, Paulussen Houthandel en Stroohm. Voor de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar mochten Imby Pet Food, Praktijk Eigenwijs en Swift Agency meedingen naar de titel.

Uiteindelijk heeft Stroohm, het bedrijf van Bart Massin, het gehaald. Stroohm is een onafhankelijke specialist in elektrische mobiliteit met een sterke expertise in de energiesector. Ze adviseren klanten in de overgang naar een geëlektrificeerde vloot. Volgens UNIZO zijn ze onder andere sterk gegroeid in het installeren van laadinfrastructuur bij medewerkers thuis en bij bedrijfsparkings van slimme laadpalen.

Carl Van Dyck: “In Bart zagen we de ideale combinatie van ondernemer en manager. De planmatige aanpak met een concrete visie, zowel op korte als lange termijn, gecombineerd met een sterke organisatie op vlak van financiën en HR, resulteerde in straffe cijfers. Klanten zien hen als een partner en worden betrokken in het innovatieproces. We kijken nu al uit naar de uitvoering van de ambitieuze en innovatieve plannen voor de toekomst.”

Duurzame dierenvoeding 

Voor KMO’s jonger dan 5 jaar wordt de Beloftevolle KMO van het Jaar gekozen. Dit jaar is Imby Pet Food tot winnaar uitgeroepen door de jury. Ze maken duurzame dierenvoeding voor honden en katten. Hiervoor gebruiken ze eiwitten die afkomstig zijn van insecten en plantaardige ingrediënten, wat vlees overbodig maakt. Dankzij deze samenstelling hebben dieren een veel lager risico op allergieën. Naast België en Nederland zijn ze ook actief in onder andere de UK, Duitsland, Dubai.

De criteria waarop werd gewikt en gewogen zijn de boekhoudkundige cijfers, het financieel beleid, leiderschap, management, visie, personeelsbeleid, behoorlijk bestuur, innovatie, duurzaamheid en internationale ambities. En tot slot ook wie het verdient om een jaar lang UNIZO-ambassadeur te zijn.

Pioniersrol

Kathleen Helsen, gedeputeerde voor economie van provincie Antwerpen, reikte de prijs voor Beloftevolle KMO van het Jaar uit. "Iedere ondernemer die een win-win creëert door duurzaam én maatschappelijk te ondernemen, verdient voor mij een onderscheiding. Het zijn waarden waarmee ze een verschil maken voor onze samenleving én tegelijk in economische groei kunnen voorzien. Daarom is dit initiatief van UNIZO waarin verschillende inspirerende voorbeelden van ondernemerschap aan bod komen, zo interessant."

Stroohm zal het nu opnemen tegen de winnaars uit de andere provincies. Op woensdag 29 november wordt de nationale winnaar bekend gemaakt op het UNIZO Topseminar.

Op de foto van links naar rechts: Kathleen Helsen (gedeputeerde voor economie provincie Antwerpen), Nicolas Bartholomeeusen, Bart Massin, Yves Geboers (voorzitter UNIZO provincie Antwerpen en Carl Van Dyck (directeur UNIZO provincie Antwerpen).