Nieuws Antwerpen Struik foods stopt zijn activiteiten in Schoten

Struik foods stopt zijn activiteiten in Schoten

Struik foods stopt zijn activiteiten in Schoten

Voedingsbedrijf Struik Foods Belgium wil de operationele activiteiten van zijn fabriek in Schoten stopzetten. Daardoor komen 92 van de 107 banen op de helling te staan, zo meldt het bedrijf zelf in een persbericht. Struik foods is een Nederlandse voedingsmultinational met hoofdkwartier in Voorhuizen, tussen Amersfoort en Apeldoorn. Het bedrijf is ook actief in Duitsland en levert vooral aan supermarkten.
Struik Foods produceert in Schoten onder meer soepen, hotdogs, maaltijden in blik en halffabricaten voor de Europese markt. De fabriek werd in 2000 door de groep Struik Foods Europe overgenomen en het bedrijf stelde naar eigen zeggen alles in het werk om de fabriek rendabel te maken. “Ondanks alle commerciële inspanningen om nieuwe klanten en producties aan te trekken en investeringen over de jaren heen, is de fabriek structureel verlieslatend.” “Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard zal aankomen bij onze werknemers en hun gezin. Als onze intentie bevestigd wordt, zullen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners en we verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”, zegt Chief Operating Officer Bert Bonnema.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.