Nieuws Antwerpen Studenten AP Hogeschool in cockpit SPACE

Studenten AP Hogeschool in cockpit SPACE

Studenten AP Hogeschool in cockpit SPACE

Artesis Plantijn AP HogeschoolSporthal DamAP Hogeschool treedt op als coördinator van het internationaal samenwerkingsproject SPACE dat bijdraagt tot de innovatie en verbetering van onderwijs. SPACE staat voor ‘Strategic Partnership: Agents of Change in Education’. Het heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationale studentenorganisatie die een ambassadeursrol opneemt op het vlak van onderwijsinnovatie. De deelnemende Europese studenten zullen onder andere expertise opbouwen op het vlak van STEAM education: een vorm van onderwijsinnovatie waarbij creatieve bruggen geslagen worden tussen STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) en Arts education.

“De tweedejaarsstudenten van de lerarenopleidingen Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs van AP Hogeschool krijgen binnenkort de kans om in te stappen in dit SPACE-project. Gedurende twee jaar zullen ze o.m meewerken aan de uitbouw van innovatieve lespakketten, een mobile app en een digital toolkit over STEAM education”, aldus Geert Marrin, beleidsmedewerker aan het AP-departement Onderwijs en Training en coördinator van dit SPACE-project. “Daarna dragen zij de SPACE fakkel over aan een nieuwe generatie leraars-in-opleiding.”

De internationale studenten zijn niet zomaar deelnemers, maar zitten mee in de cockpit. ‘Student entrepreneurship’ staat immers centraal binnen SPACE. Studenten vormen zélf de motor van de beoogde onderwijsinnovaties. Via digitale weg zullen de internationale studenten intensief samenwerken met elkaar en deelnemen aan internationale projectweken in Vlaanderen, Ierland en Portugal.
Epos, het nationaal agentschap voor het Erasmus+ programma in Vlaanderen, kende aan het internationale SPACE consortium een subsidie toe van ruim 266.000 euro.

De onderwijspartners in dit internationale verhaal zijn: Dundalk Institute of Technology (Ierland), Stord Haugesund University College (Noorwegen), Speel je wijs (Nederland), Curso de Musica Silva Monteiro (Portugal) en RESEO (European network for Opera and Dance Education).
SPACE kan ook rekenen op de actieve steun van ESTEC, het European Space Research and Technology Centre dat gevestigd is in het Nederlandse Noordwijk.
“Dit SPACE project belooft een unieke ervaring te worden voor onze studenten”, besluit Geert Marrin. “Via internationale samenwerking onderwijsinnovatie stimuleren: we rekenen erop dat de deelnemende studenten die spirit ook later aan de dag zullen leggen eens ze als leerkracht actief zijn in basis- of secundaire scholen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.