Nieuws Antwerpen Studenten openen HR-winkel in Antwerpen

Studenten openen HR-winkel in Antwerpen

Studenten openen HR-winkel in Antwerpen

De studenten van de nieuwe 2-jarige graduaatsopleiding HR-Support aan de Thomas More-Hogeschool openen op hun HR-winkel op campus National in Antwerpen. In de winkel verkopen ze advies aan studenten en winkeliers in het Sint-Andrieskwartier. De winkel is een leerwerkplek, geïntegreerd in de campus en de buurt.

‘Werk aan de winkel’, zoals de studenten hun leerwerkplek gedoopt hebben, is een fysieke winkel, zonder fysieke producten. Iedereen kan er vrij binnenstappen voor advies over personeelszaken. Het HR-advies is geheel gratis. “Het is wel een winkel, maar we verdienen er geen geld aan”, lacht studente Selma Yahya. “Onze producten zijn human skills: hoe stel je als een sterk cv op, hoe voer je een sollicitatiegesprek, een moeilijke feedbackbespreking, een respectvol ontslaggesprek.”

Nico Volckeryck (Quartier National, NSZ) en Karen Das (Kloosterstraat) waren betrokken bij de voorbereiding van de HR-winkel: “Onze winkeliers met personeel kunnen wel hulp gebruiken op vlak van  sollicitaties, vacatures, motiveren van personeel, (moeilijke) gesprekken voeren … .”

“We zitten met onze HR-winkel niet in het vaarwater van een sociaal secretariaat of een HR-adviesbureau”, zegt docent Marijke Van Hoorebeeck. “We bieden louter laagdrempelige ‘eerste hulp’ aan. Het blijft een leerwinkel. Maar door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn, hopen we een bijdrage te leveren aan de ondernemingszin in de hogeschool en in de wijk.”

Werk aan de winkel is vier werkdagen per week open. Telkens is er minstens één student aanwezig.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Hasselt
Antwerpen

TriFinance levert nu ook hr-experts

TriFinance, gekend als leverancier van financiële profielen, is onder de naam People Services ook gestart met het outsourcen van hr-experts.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.