Studio 100 en Daneels Media Group maken kleur- en doeboek voor Oekraïense kinderen

BEERSE, LINT - In samenwerking met Studio 100 ontwikkelde Daneels Media Group uit Beerse geheel kosteloos leerzame kleur- en doeboekjes voor Oekraïense kinderen die in België of Nederland worden opgevangen. Om al die kinderen te kunnen bereiken, doen de bedrijven nu een beroep op de lezers van Made In.

De boekjes die bij Daneels zijn gedrukt, staan vol met tekeningen en spellen van onder andere Bumba, Maya de Bij en Samson en Gert. "De Oekraïense kinderen kunnen via deze boekjes eenvoudige woorden in het Nederlands leren, want de namen staan er zowel in het Oekraïens als in het Nederlands in", legt Els Geens uit.

10.000 exemplaren

Daneels drukte 10.000 exemplaren. De helft daarvan is al verspreid via de nooddorpen die in Vlaanderen en in Nederland zijn gebouwd. "Maar er zijn veel meer Oekraïense gezinnen met kinderen in ons land en in Nederland opgevangen", beseft Els Geens. "Die zijn veel moeilijker te vinden."

Gezinnen gezocht

Via Vluchtelingenwerk Vlaanderen kon het bedrijf wel veel geregistreerde vluchtelingen terugvinden, maar er zijn er nog meer die onder de radar blijven. "Daarom doen we een oproep aan iedereen die ons kan helpen om deze gezinnen te vinden. Ik denk dan aan vrijwilligers in een opvangcentrum, scholen of mensen die thuis een Oekraïens gezin hebben opgevangen."

Kosteloos

Wie Daneels Media Group aan contactgegevens kan helpen, mag mailen naar els.geens@daneels.be. "We willen wel benadrukken dat de boekjes niet mogen worden verkocht. Ze zijn bedoeld om gratis aan deze kinderen te geven."