Nieuws Antwerpen Succesvolle duurzaamheidsmanager verlaat Port of Antwerp

Succesvolle duurzaamheidsmanager verlaat Port of Antwerp

Succesvolle duurzaamheidsmanager verlaat Port of Antwerp

ANTWERPEN – Na bijna negen jaar als duurzaamheidscoördinator bij Port of Antwerp, gaat Eric de Deckere een nieuwe uitdaging aan als senior duurzaamheidscoach bij Sustenuto, een Brussels strategisch adviesbureau inzake duurzaamheid. Eric de Deckere: “Mijn taak bij Port of Antwerp is volbracht: de strategie en toekomstvisie rond duurzaamheid ligt er en de doelstellingen zijn uitgeschreven tot 2030. Nu is het tijd om ook andere bedrijven bij te staan in het maatschappelijk verantwoord ondernemen op economisch, sociaal en ecologisch gebied.”

Eric de Deckere verhuisde in 2000 van Nederland naar België en startte als onderzoeker en professor aan de Universiteit Antwerpen. Hij blijft ook in de toekomst verbonden aan de Universiteit Antwerpen bij het Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling. In 2012 lanceerde hij het eerste duurzaamheidsverslag voor de havengemeenschap. In 2015 besteedde Port of Antwerp als één van de eersten aandacht aan de bijdrage die ze als haven kunnen leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Duurzaamheid is mede onder impuls van Eric de Deckere een volwaardig onderdeel gaan uitmaken van de strategie van de Port of Antwerp.

Deze inspanningen leverde heel wat prijzen en (internationale) awards op, waaronder twee keer de award voor het beste Belgische duurzaamheidsverslag. Eric de Deckere kreeg ook de erkenning als CSR-manager van het jaar 2017, een prijs die Time4Society elk jaar uitreikt aan mensen die in hun organisatie de drijvende kracht zijn achter maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Eric de Deckere: “Na negen jaar voelde ik aan dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ik heb verwezenlijkt bij Port of Antwerp wat ik wilde en nu wil ik datzelfde doen voor andere bedrijven, voor een brede doelgroep en op een positieve manier.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.