Nieuws Antwerpen Suttons International geeft IT-materiaal tweede leven

Suttons International geeft IT-materiaal tweede leven

Suttons International geeft IT-materiaal tweede leven

Suttons International, een logistiek bedrijf in de haven van Antwerpen gespecialiseerd in tankcontainer en transport, schenkt hun afgeschreven, maar perfect werkend IT-materiaal aan het Koninklijk Atheneum van Merksem. Het bedrijf wil plaatsmaken voor flexibele werkplekken.

Na een jaar thuiswerken, besloot Suttons International om ook na corona zijn medewerkers structureel thuis te laten werken. Door die verandering heeft het bedrijf minder kantoorruimte nodig. Daarom krijgen alle werknemers nieuw IT-materiaal. De vaste bureaus worden vervangen door flexplekken met nieuwe schermen, docking-stations en toetsenborden. Ook de vaste computers maken plaats voor laptops.

Al is het oud materiaal wel nog bruikbaar. “Als logistiek bedrijf in de haven van Antwerpen zijn wij ons bewust van onze ecologische voetafdruk”, klinkt het bij Suttons International. “Daarom hebben wij stappen ondernomen om al het afgeschreven, maar perfect werkend IT-materiaal te schenken, een tweede leven te geven, en het zeker niet op de vuilnisbelt te gooien.”

Omdat ook kinderen van thuis uit lessen moeten volgen, was het Koninklijk Atheneum in Merksem een goede keuze. “Zij konden deze desktops, laptops, schermen en toetsenborden zeker gebruiken. Niet alle kinderen hebben thuis een computer of moeten de computer delen met broers en zussen. Dat maakt het dikwijls moeilijk om de lessen te volgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.