SWIFT kiest voor elektrische BMW's i3's

BMWHet financieel bedrijf SWIFT uit Ter Hulpen heeft 21 elektrische BMW's i3's opgenomen in zijn vloot aan bedrijfswagens. Niet alleen voor SWIFT een opmerkelijke doorbraak. Het bedrijf beschikt over een vloot van zomaar eventjes 950 bedrijswagens. De nieuwe elektrische auto's werden mee geplaatst door leasingspecialist Alphabet uit Aartselaar. Alphabet is een dochteronderneming van BMW maar zet ook andere merken dan alleen maar BMW af.

Waar het Alphabet daarbij vooral om gaat is "het totaalconcept waarmee alternatieve mobiliteit op een gebruiksvriendelijke manier geïntegreerd wordt in een bestaande bedrijfsvloot", zegt communicatieverantwoordelijke Ann Massart. "Voor meer comfort kunnen de bestuurders bij Alphabet immers ook gedurende 30 dagen terecht voor een traditionele auto tijdens de vakantieperiode bv." voegt verkoopsdirecteur Marc Vandenbergh daaraan toe. Alphabet heeft in dit opzicht zakelijke mobiliteitsoplossingen op maat gemaakt voor de specifieke eisen van ondernemingen.

Het leasingbedrijf uit Aartselaar heeft vandaag zo'n 42.000 auto's op de markt. Het bedrijf claimt daarbij een plaats in de Belgische top-drie. Een op de twee wagens komen in dit opzicht uit de zogenaamde premium klasse, Mercedes, Volvo, Audi en BMW. Op de hoofdzetel in Aartselaar werken 150 mensen. Bij Beerens, eveneens in Aartselaar zijn nog eens 25 mensen aan de slag. Alphabet heeft ook nog een klein kantoor in Zaventem.

Het innovatief financieel technologienedrijf SWIFT opteerde voor de BMW i3 in het kader van een ambitieus mobiliteitsplan om een serieuze vergroening van het wagenpark te realiseren, zegt fleet manager Caroline Ceustermans. "De premium stadswagen van BMW kwam perfect tegemoet aan de eisen van het bedrijf met oa. een autonomie tot 300 kilometer."

De wagens werden aangeleverd door BMW-dealer, de Ginion Group. Electrabel installeerde 21 laadpunten op het bedrijf en 19 bij de betrokken werknemers.