Nieuws Antwerpen Systeemintegrator Cronos Groep groeit sterk door

Systeemintegrator Cronos Groep groeit sterk door

Systeemintegrator Cronos Groep groeit sterk door

MEDION DIGITAL CAMERADe Cronos Groep uit Kontich heeft verleden jaar een geconsolideerd zakencijfer gerealiseerd van 285 miljoen euro. Dit was liefst 40 miljoen meer dan in het voorgaande boekjaar. Het balanstotaal van de groep bedraagt 130 miljoen euro.

Kontich zal het zelf nauwelijks beseffen dat het een van de meest succesvolle informaticabedrijven op zijn grondgebied heeft. De Cronos Groep leidt op het industrieterrein aan de Veldkant immers een heel erg discreet bestaan. Het bedrijf van stichter Jef De Wit vliegt permanent onder de radar door en houdt zich discreet op de achtergrond.

Dit neemt niet weg dat het bedrijf als systeemintegrator een heel erg expansieve koers volgt. De onderneming presenteert zich als ICT-partner vor zowel grote groepen als Umicore en Distrigas als voor KMO’s uit de brede omgeving. De technici van het bedrijf zijn oa. sterk gespecialiseerd in ERP, CRM, documentbeheer, geografische informatiesystemen, search engines enz. De groep stelt zich helemaal onafhankelijk op.

Het jaarverslag van de groep is inmiddels gepubliceerd door de balanscentrale van de Nationale Bank. Het gaat om de cijfers uit het boekjaar 2012. Terwijl de groep afsluit op 31 maart 2013 houdt het jaarverslag het evenwel bij de resultaten van de dochterondernemingen die vrijwel allemaal afsluiten op 31 december.

Precies de vrij ingewikkelde structuur van de groep is heel erg opmerkelijk: de Cronos Groep telt immers niet minder dan 158 (!) geconsolideerde dochterondernemingen. Daaronder bedrijfjes als The Campus, Kono Consultants, Geo Solutions, Astena, Onomos, C Services, Flexso Brussels,, Panoptics enz. Een en ander kader in de filosofie van de stichter van de groep, Jef De Wit die opteert voor een hele vlakke structuur. Hij wil in dit opzicht het entrepreneurship van zijn medewerkers aanmoedigen. In die mate dat iedereen met een eigen idee of concept een eigen onderneming opricht waarin de groep dan een participatie neemt.

De financiƫle resultaten blijven overigens niet uit: met een winst voor belastingen van 12,9 miljoen euro bedroeg de winst van het boekjaar, deel van de groep 3,8 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.