Nieuws Antwerpen Tank Opslag Verbeke wordt verder uitgebreid

Tank Opslag Verbeke wordt verder uitgebreid

Tank Opslag Verbeke wordt verder uitgebreid

verbeke Tank Opslag Verbeke breidt zijn site in Hemiksem uit met nog eens zes bijkomende opslagtanks. Die zullen ook verbonden worden met een laadstation voor trucks.  Burgemeester Luc Bouckaert komt de eerste spadesteek geven.

Tank Opslag Verbeke is een fascinerend bedrijf. Het staat de facto mee aan de basis van de opbloei die de Antwerpse haven kende als internationale petroleumsite en chemiecomplex. Het bedrijf is vandaag immers al aan zijn zesde generatie toe. Over-overgrootvader Jozef Verbeke stichtte het bedrijf als Gentenaar en zag het onafgebroken verder doorgroeien. De onderneming wordt vandaag aangestuurd door Marnix en Ryan Verbeke.

Ondertussen wordt het bedrijf verder uitgebouwd. Het gaat erom de terminal met nog eens bijkomende opslagtanks uit te breiden. Vandaag zijn er al 95 tanks in gebruik. Dat worden er dus 101. De eigenlijke bouwwerken werden daartoe uitbesteed aan Ivens Constructiebedrijf en Cordeel. Agidens is aangezocht om de technische installaties te leveren.

Tank Opslag Verbeke is de facto een sterk landinwaarts gesitueerde terminal en biedt in dit opzicht het voordeel dat er geen havengelden moeten betaald worden. Ook verliezen de schepen die aanmeren geen tijd bij de sluisdeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.