Nieuws Antwerpen The Frontline Company groeit verder door

The Frontline Company groeit verder door

The Frontline Company groeit verder door

frontjeThe Frontline Company realiseerde verleden jaar een bruto marge van 722.000 euro. Dat was meteen een flinke sprong voorwaarts. Het evenementenbedrijf kwam daarmee uit op een bedrijfswinst van 55.291 euro. Onder de streep bleef er ook een nettowinst over van 27.274 euro over. “We trekken daarmee de lijn van voorgaande jaren resoluut verder,” stelt zaakvoerder Peter Desart. “2013 was in dit opzicht een overgangsjaar want we boekten toen strategisch doelbewust 25% van onze omzet weg. We beslisten in dat jaar de samenwerking met een klant stop te zetten omdat die eenzijdig afspraken aan zijn laars lapte.”

De evenementensector lijkt na die vele opeenvolgende jaren van crisis weer op gang te komen. De bedrijven beschikken opnieuw over voldoende middelen om hun klanten en hun personeelsleden eens extra te verwennen. The Frontline Company heeft die positieve ontwikkelingen meteen onderkend. De firma uit Wilrijk ziet haar orderportefeuille weer flink toenemen. Ondanks de harde concurrentie van bedrijven die de wetgeving geregeld proberen te omzeilen of zelfs compleet negeren.

Anntje Peeters begon zo’n 20 jaar geleden als studente wat bij te verdienen in de evenementensector. Ze deed dat al die tijd op zelfstandige basis. In 2008 kwam met Peter Desart er bij en werd de The Frontline Company opgericht. Het bedrijf beschikt ondertussen over een database met liefst 1500 medewerkers. Op maandbasis zijn er daarvan zo’n 150 aan de slag. Iedereen wordt vooraf grondig gescreend.

The Frontline Company wil immers tot een goede match komen tussen het evenement en de mensen die erin moeten werken. “Wederzijds respect is in dit opzicht voor ons heel belangrijk. We verbraken daarom in 2013 onze relaties met een heel belangrijke klant die dat respect voor bv. onze medewerkers niet opbracht. Wij gaven daarbij doelbewust 25% van onze omzet op. Dat was zeker niet evident omdat we een ingecalculeerd verlies dienden te verwerken. We hebben die kloof ondertussen weer gedicht en we sluiten nu weer aan bij de jaren 2011 en 2012 toen we respectievelijk 600 en 250% meer winst maakten. Vandaag zijn we daarom financieel heel gezond en gaan we verder door. We worden trouwens door de sector al jaren beloond voor onze kwaliteit en commitment met een eerste plaats op de ranking van de beste people agencies in België.”,

In dit opzicht zoekt het bedrijf onafgebroken nieuwe mensen. Wie zich geroepen voelt om mee in de stappen in de activiteiten van de firma mag zich altijd aanmelden, heet het.

The Frontline Company werkt vandaag met een team van 7 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.