Nieuws The Red Corvette is allereerste aardbeien-drive-in van de provincie

The Red Corvette is allereerste aardbeien-drive-in van de provincie

Foto Annelies Frederickx

The Red Corvette is allereerste aardbeien-drive-in van de provincie

DESSEL – Aardbeienteler Jan Vandenbergh en zijn echtgenote Anne Soeten zorgen voor een Antwerpse primeur. Langs de Kastelsedijk in Dessel openden zij dit weekend de allereerste aardbeien-drive-in van de provincie Antwerpen. In een speciaal daarvoor ingerichte container bereidt het team van The Red Corvette allerlei delicatessen met de rode zomervrucht. “We willen hiermee de aardbeien uit volle grond opnieuw op de voorgrond plaatsen.”

Zonder al te veel tromgeroffel openden Jan Vandenbergh en Anne Soeten vrijdag The Red Corvette, de allereerste aardbeien-drive-in van de provincie Antwerpen. “We kozen er bewust voor om niet meteen een grote reclamecampagne te starten, maar enkel een aankondiging te plaatsen op Facebook”, vertelt Anne Soeten. “Voor ons is dit een heel nieuw concept. Deze slow start zorgt ervoor dat we ons eerst even kunnen inwerken. Als telers zijn we uiteraard thuis in de aardbeienwereld, maar dit is een vorm van horeca en dat is helemaal nieuw voor ons.”

 

Robin neemt de bestelling op aan de drive-in. Foto AF

Vorige zomer opende een aardbeien-drive-in in Lommel, maar Jan Vandenbergh en Anne Soeten haalden de mosterd voor hun concept in Nederland. “Een collega uit Uden startte als eerste met een aardbeien-drive-in. Er is bij hem in de buurt zelfs speciaal een rond punt aangelegd omdat de drive-in meteen een groot succes was. Zijn concept sprak ons aan en dus gingen we twee jaar geleden op bezoek bij hem. Door corona moesten we onze plannen vorige zomer in de diepvries steken, maar nu is The Red Corvette wel een feit. Die naam is trouwens niet toevallig gekozen. Ik ben een grote fan van Prince en dus ook van zijn nummer Little Red Corvette. Ik vond The Red Corvette echt toepasselijk, want de rode kleur verwijst naar de aardbeien en Corvette naar drive-in.”

Op het veld

The Red Corvette zal van mei tot en met augustus elke dag open zijn vanaf 11u. “Jan en ik hebben uiteraard ook nog de aardbeienteelt, waardoor we hier niet fulltime aanwezig kunnen zijn”, laat Anne Soeten nog weten. “Daarom hebben we samen met onze dochter Robin een jong en dynamisch team samengesteld voor de drive-in. Op het menu staan trouwens ook allemaal originele, frisse ijsjes, wafels, shakes en smoothies. We gingen hiervoor te rade bij chef Guy Weyts van Stoke. Die hielp om de kaart en de gerechten te finetunen.”

“We bereiden alles ter plaatse en werken uiteraard alleen met verse producten. Niet toevallig is de drive-in gevestigd op een aardbeienveld. We willen hiermee een statement maken, namelijk de aardbeien uit volle grond weer op de voorgrond plaatsen. De aardbeien uit volle grond worden steeds vaker in de vergeethoek geduwd, maar ze zijn wel erg gegeerd door particuliere klanten. Met de drive-in richten we ons dan ook op die particuliere klanten.”

 

nnie, Kristel en Ria genoten van de proteïneshake en het aardbeientaartje in een potje. Foto AF

Bij The Red Corvette zijn aparte aanschuifroutes voorzien voor auto’s en fietsers of wandelaars. De eerste klanten maakten meteen gebruik van de picknickbanken en lieten het zich smaken. “Wij zijn al decennialang vriendinnen en trekken er wekelijks op uit met de fiets”, vertellen Annie, Kristel en Ria uit Mol-Sluis. “We zagen een aankondiging van de opening van de drive-in op Facebook. Daarom hebben we onze route vandaag speciaal zo uitgestippeld dat we hier zouden passeren. We kozen voor een proteïneshake en ‘The Moon, The Stars & Strawberry Cake’. Dit is echt iets heel speciaal. Het is een aardbeientaartje met zanddeeg en pudding, maar dan in een potje. Een echte aanrader!”

www.facebook.com/theredcorvettedessel

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.