Dominique Meert

The Visual Lawyer wil juridische sector communicatiever maken

ANTWERPEN - Dominique Meert, die eerder ook al 2KnowHow2 oprichtte om innovatie in de juridische sector te stimuleren, heeft nu ook The Visual Lawyer opgestart. Deze Antwerpse start-up helpt zijn cliënten om complexe, juridische informatie op een duidelijke en effectieve manier te communiceren. “Met The Visual Lawyer willen we van juridische documenten tools maken die de business versnellen in plaats van vertragen.”

The Visual Lawyer introduceert een innovatieve praktijk in de juridische wereld om cliëntenrelaties en cliëntenbeleving te verbeteren. Legal information design helpt om complexe, juridische informatie op een visuele en cliëntvriendelijke manier over te brengen zonder afbreuk te doen aan de juridische context. Het vertrekt vanuit design thinking, een methodiek voor creatieve probleemoplossing waarbij de gebruiker of cliënt centraal wordt geplaatst.

“Hoewel design thinking al in veel sectoren toegepast wordt, is dit in de juridische wereld een radicaal andere manier om communicatie te benaderen”, zegt Dominique Meert, oprichtster van The Visual Lawyer. “Men vertrekt niet langer vanuit het feit dat juridische documenten enkel juist moeten zijn, maar dat ze ook juist en vlot begrepen moeten kunnen worden door de ontvanger, of dit nu een jurist is of niet. Deze transparante manier van communiceren helpt om vertrouwen te creëren tussen de betrokken partijen en zorgt dus voor een betere cliëntenbeleving en betere cliëntenrelaties.”

The visual lawyer from Belgium

The Visual Lawyer groeide vanuit het eerste bedrijf van Dominique Meert, 2KnowHow2. De inspiratie voor de naam kreeg ze toen ze regelmatig visuele verslagen maakte van workshops en evenementen in Londen en men haar begon aan te spreken als 'the visual lawyer from Belgium'.

De gemeenschappelijke doelstelling die een brug slaat tussen de activiteiten van The Visual Lawyer en 2KnowHow2 is om hun cliënten te helpen het meeste uit hun juridische kennis te halen. Hiervoor combineren ze methoden en tools uit verschillende disciplines met visueel denken om innovatie in de juridische sector te stimuleren.