Tien nieuwe jobs bij Air Liquide

airairAir Liquide heeft in Antwerpen een tweede installatie voor de productie van koolmonoxide in gebruik genomen. Het Franse concern investeerde daartoe zo'n 50 miljoen euro. De installatie is gelegen op het terrein van BASF Antwerpen. De eenheid is op die manier ook geïntegreerd in een breed netwerk aan toeleveringsproducten.

De nieuwe eenheid werd ontworpen en gebouwd door de Engineering & Construction Teams van Air Liquide. Ze maakt gebruik van geavanceerde technologieën die borg staan voor een optimale betrouwbaarheid, veiligheid en energie-efficiëntie.

De twee productie-eenheden komen ook tegemoet aan de behoeften van de industrieën die gevestigd zijn in de Antwerpse haven en die aangesloten zijn op het leidingnet van Air Liquide. De activiteit Large Industries van Air Liquide Benelux Industries exploiteert een leidingnet van 2.225 kilometer dat de industriegebieden van Bergen tot Rotterdam bedient. Dit is het meest uitgebreide leidingnet ter wereld.

Ronnie Chalmers, de Managing Director van Air Liquide Benelux Industries: “De opstart van deze tweede productie-eenheid voor koolmonoxide is een belangrijke stap die onze positie in de Benelux, en meer bepaald in de haven van Antwerpen, versterkt. Air Liquide toont via dit nieuw project ook haar wil om verder te investeren in Belgë om de toenemende behoeften van onze klanten en zo hun ontwikkeling en competitiviteit te ondersteunen.”

Pascale Wauters van Air Liquide: "De bouw van de installatie heeft twee jaar geduurd. Koolstofmonoxide wordt oa. gebruikt als basisgrondstof voor de schuimstof polyurethaan. Het wordt ook ingezet bij de aanmaak van azijnzuren en het dient voor de productie van aldehyden.

Bij Air Loquide werken zo'n 100 mensen. Voor het runnen van de installatie worden vijf tot tien bijkomende werknemers aangeworven.