Nieuws Antwerpen Time Slot Booking van Antwerpse Supplystack is logistieke verademing

Time Slot Booking van Antwerpse Supplystack is logistieke verademing

Time Slot Booking van Antwerpse Supplystack is logistieke verademing

ANTWERPEN – We gaan online, kijken wat beschikbaar is en reserveren een tafel in ons favoriete restaurant. Dit is exact wat de Belgische logtech scale-up SupplyStack’s nieuwe innovatie doet, maar hier is het de vervoerder die een afspraak boekt online bij de verlader. Niet om te komen eten, maar om goederen te laden of te lossen. Een tool die voor magazijnbeheerders zeer welkom is in deze hectische periode.

Verladers verliezen, zeker tijdens de coronacrisis, vaak het overzicht en hebben er het raden naar wanneer vrachtwagens op laad- en losplaatsen zullen arriveren. Met de Time Slot Booking tool kunnen vervoerders op een eenvoudige manier slots inplannen en milestones updaten. Die maken samen met de integratie van GPS-gegevens (via telematicatoestel of smartphone-app) van de transporteur het proces voorspelbaar en transparant.

“Voor ons team is het zeer bemoedigend dat we onze Time Slot Booking kunnen lanceren in tijden waarin die het meest nodig is”, zegt Alex Lisitzky, Head of Product en medeoprichter van SupplyStack. “Op die manier kunnen warehouse managers hun personeelsplanning optimaliseren en baseren op verwachte trucks en drukte, terwijl vervoerders gegarandeerde laad -en losafspraken hebben die voor hen gereserveerd zijn. Dit versnelt de doorlooptijden van vrachtwagens en reduceert de wachttijd van de chauffeurs: een win-win voor beide partijen.”

Weg met spreadsheets, telefoongesprekken en e-mails

Manuele processen zullen zoals spreadsheets en telefoongesprekken zullen in de toekomst steeds meer vervangen worden door datagestuurde logistiek. “De huidige crisis versnelt eigenlijk de al in gang gezette verandering: supply chains worden meer datagestuurd”, concludeert Alex Lisitzky.

SupplyStack is een transport management software-as-a-service bedrijf die wereldwijd grote merken zoals Sony, DHL en Duracell helpen om zich aan te passen aan de stijgende industriestandaarden met transport zichtbaarheid, automatisering en samenwerking. SupplyStack heeft meer dan 100.000 actieve gebruikers in meer dan 64 landen aan boord.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.