Nieuws Antwerpen Toeristisch onthaalcentrum Het Steen is klaar

Toeristisch onthaalcentrum Het Steen is klaar

Foto: Matthias De Boeck voor Stad Antwerpen.

Toeristisch onthaalcentrum Het Steen is klaar

Na een grondige restauratie opent Het Steen de poorten voor het grote publiek. Als toeristisch onthaalcentrum is het de ideale startplaats om Antwerpen te ontdekken. Het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen herbergt een bezoekerscentrum, ontvangstruimte voor ontschepende cruisepassagiers, panoramisch dakterras en het belevingsparcours The Antwerp Story.

Het Steen kende de voorbije 800 jaar veel functies: van burcht tot gevangenis en van tehuis tot museum. In 2015 besliste stad Antwerpen om Het Steen om te vormen tot bezoekerscentrum. Architectenbureau noAarchitecten koos ervoor om het oude deel te restaureren en de aanbouw uit de jaren 50 te vervangen door een nieuwbouw.

In het nieuwe bezoekerscentrum krijgen bezoekers alle informatie over de stad en wat er te beleven valt. Ook kunnen ze er tickets voor een stadswandeling of rondleiding boeken, Antwerpse souvenirs en streekproducten kopen, en zelfs de oude burchtmuur bekijken.

Passagiers van cruiseschepen die aanmeren in Antwerpen, ontschepen op de nieuwe cruiseterminal en betreden de stad voortaan langs Het Steen. Op die manier krijgen ze een warm welkom en kunnen ze er meteen ook alle informatie krijgen voor hun bezoek aan de stad. Ook voor hen vormt Het Steen het ideale vertrekpunt om de historische binnenstad te verkennen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.