Nieuws Antwerpen Top chocolatier Dominique Persoone overtreft zich

Top chocolatier Dominique Persoone overtreft zich

Top chocolatier Dominique Persoone overtreft zich

Chocolatier Dominique Persoone

Chocolatier Dominique Persoone

Na drie maal Miss België in chocolade te hebben gehuld, gaven de heldinnen van Amaluna, de show waarmee Cirque du Soleil in Knokke-Heist staat, Dominique Persoone goesting in een nieuwe uitdaging.
Voor de eerste keer sinds het ontstaan van Cirque du Soleil in 1984 wordt er gewerkt met een voornamelijk vrouwelijke cast en een volledige vrouwelijke live band. Stuk voor stuk sterke en krachtige artiesten.

Als eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw in Amaluna maakte Persoone samen met twee medewerkers in drie dagen tijd een indrukwekkende kostuum-jurk van niet minder dan 36 kg chocolade. Het resultaat werd vandaag voorgesteld en kun je nog tot en met 21 augustus bewonderen in de Grand Chapiteau van Cirque du Soleil in de badstad. De chocoladecreatie is wel degelijk eetbaar, maar heel zoet omdat ze een hoge glucosegraad heeft.

In 1992 startte Persoone zijn chocoladezaak The Chocolate Line NV in Brugge. Sinds 2010 heeft Dominique zijn tweede zaak in het Paleis op de Meir in Antwerpen.

Door o.m. projecten en samenwerkingen aan te gaan met naaktfotograaf Spencer Tunick, top chefs zoals Heston Blumenthal, Ferran Adrià en Sergio Herman, kreeg Dominque Persoone internationale erkenning.

Sinds 2012 kweekt de chocolatier zijn eigen cacaobonen in de Chocolate Line Plantation in Yucatan Mexico.
Eerder dit jaar won Persoone nog de Golden Award op de International Chocolate Awards met zijn praline “Yuzu”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.